Lider politic sirian ucis de forțele turce

Eduard Pascu |
Data publicării:
Armata turcă
Armata turcă

Statele Unite examinează informaţiile privind uciderea unei politiciene kurde şi capturarea unor combatanţi kurzi în nord-estul Siriei, considerându-le "extrem de tulburătoare", a declarat duminică un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de Reuters, transmite Agerpres.

"Considerăm că aceste informaţii sunt extrem de tulburătoare, reflectând destabilizarea generală a nord-estului Siriei de când au început marţi ostilităţile", a explicat purtătorul de cuvânt într-un email.
    
Sâmbătă, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul în Marea Britanie care raportează despre război, a anunţat că grupuri sprijinite de Turcia au ucis nouă civili, inclusiv Hervin Khalaf, secretar general al Partidului Viitorul Siriei.
   
Khalaf se întorcea de la o întâlnire la Hasaka în momentul atacului în care şoferul său şi un asistent au fost de asemenea executaţi, a declarat Hussein Omar, coordonator în Europa al Partidului Viitorul Siriei. Responsabili ai partidului, inclusiv Khalaf, au avut contacte cu oficiali americani de la înfiinţarea sa în 2018, a adăugat el.

Vezi și: Update - Secretarul general al Ligii Arabe: Ofensiva Turciei în Siria, o "invazie" a unui teritoriu arab

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel