Liderul italian pro-rus Matteo Salvini i-a sugerat lui Macron „să se trateze” după ce Franța a vorbit despre trupe occidentale în Ucraina

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Vicepremierul italian Matteo Salvini a adus critici aspre președintelui francez Emmanuel Macron, numindu-l un politician "periculos" care ar avea nevoie de tratament, după ce Macron a ridicat din nou posibilitatea trimiterea de trupe în Ucraina pentru a sprijini armata în conflictul cu Rusia.

Salvini, cunoscut pentru declarațiile sale împotriva politicii pro-Kiev, a reacționat în fața presei în urma declarațiilor lui Macron și ale fostului premier italian Mario Monti, care a sugerat că ar putea fi necesară trimiterea unor trupe străine în Ucraina.

"Macron și Monti ar trebui să se trateze", a declarat Salvini despre cei doi lideri, potrivit Agerpres, care citează AFP. El a catalogat drept "periculoși" pe cei care consideră că trimiterea de trupe în Ucraina este o măsură normală. Salvini a sugerat ironic că cei care doresc atât de mult să lupte ar trebui să se ducă personal în Ucraina.

Această reacție vine după ce Macron a reluat discuția despre trimiterea unor trupe străine pentru a sprijini Ucraina, menționând necesitatea de a face tot posibilul pentru ca Rusia să nu câștige conflictul.

Salvini a lăudat, în schimb, discursul președintelui rus Vladimir Putin, exprimându-și speranța că anul 2024 va aduce pacea, nu pierderi de vieți în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel