Licitație corvete, ”trădarea” României? Franța acuză Bucureștiul după suspendarea procedurii

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Într-un nou articol pentru ziarul francez La Tribune, ziaristul Michel Cabirol, acuză România că a făcut tot posibilul pentru ca Naval Group să nu câștige licitația privind corvetele românești.

Francezii acuză România că nu a vrut ca Naval Goup să câștige licitația pentru construirea celor patru corvete, asta în condițiile în care compania franceză a avut cea mai avantajoasă ofertă. 

Sursa citată precizează că oferta celor de la Naval Group a fost de 1,2 miliarde de euro, în timp ce oferta olandezilor de la Damen a fost de 1,25 de miliarde de euro iar a italienilor de la Fincantieri de 1,34 miliarde de euro. La Tribune susține că președintele Camerei Deputaților și liderul principalului partid aflat la guvernare, Liviu Dragnea, ar fi făcut tot ce se poate pentru a ”discredita grupul francez și pentru a întrerupe licitația”. 

Francezii vorbesc despre ”trădarea României”, precizând în articolul citat că suspendarea licitației este primul pas pe care Guvernul îl face în încercarea de a exclude Naval Group din bătălia pentru corvetele românești. 

 

Franța este hotărâtă să-și apere oferta

 

Astfel, Franța pare hotărâtă să își găsească dreptatea în instanță și este pregătită să întreprindă acțiuni penale în justiție, împotriva factorilor politici decidenți, dacă acest lucru va fi necesar, precizând că „semnalul trimis de România este dezastruos, chiar la începutul președinției române a UE”.

La Tribune amintește și de discursul președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care, prezent la București pentru ceremonia de preluare a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, a precizat că „România nu trebuie să accepte niciun compromis în lupta împotriva corupției, deoarece un asemenea compromis ar însemna o slăbire a statului de drept”. 

La Paris, aceste atitudini, care au depășit linia roșie, au creat exasperare la cel mai înalt nivel”, anunțau francezii în luna decembrie a anului trecut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel