Libia: Raid aerian nerevendicat într-o zonă civilă

Tudor Curtifan / 27 dec 2019 / 08:31

Cel puţin doi civili şi-au pierdut viaţa şi alţi 20 au fost răniţi joi într-un raid aerian împotriva unei străzi comerciale din Zawiya, la vest de capitala Libiei, potrivit unui responsabil local.

"Două persoane au fost ucise şi alte 20 rănite (...) într-o lovitură aeriană împotriva unor sectoare civile ale oraşului", a declarat Jamal Baher, primarul acestei localităţi situate la 45 de kilometri vest de Tripoli.

Victimele, numai civili, se găseau pe o stradă comercială.

Survenit la o oră de vârf în ajunul weekendului musulman, atacul aerian a lovit o farmacie, o brutărie şi maşini parcate, a precizat primarul.

Guvernul libian de uniune naţională (GNA), recunoscut de ONU şi cu sediul la Tripoli, a acuzat forţele mareşalului Khalifa Haftar, care desfăşoară din aprilie o ofensivă pentru a cuceri capitala, că au efectuat raidul.

 

Raidul aerian nu a fost revendicat

 

Atacul aerian de la Zawiya nu a fost revendicat.

Libia este divizată între două puteri rivale: GNA condus de Fayez al-Sarraj, cu sediul la Tripoli (în vest), iar estul ţării se află sub controlul mareşalului Khalifa Haftar, amintește Agerpres.

În repetate rânduri, Misiunea ONU în Libia (UNSMIL) a cerut ca sectoarele civile să fie ferite de loviturile ce "ar putea constitui crime de război".

De la începutul ofensivei împotriva Tripoli, peste 280 de civili au fost ucişi, potrivit ONU. Peste 2.000 de luptători şi-au pierdut viaţa şi 146.000 de libieni au fost deplasaţi, potrivit aceleiaşi surse

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy