Libia cere Turciei ajutor în lupta împotriva mercenarilor ruși

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul libian de Interne al Guvernului de Uniune Naţională (GNA), Fathi Bashagha, a declarat că Libia va avea nevoie de sprijin militar din partea Turciei, dacă conflictul militar va continua să escaladeze, potrivit Uawire.org.

Potrivit acestuia, fără ajutorul Ankarei, ar fi foarte greu pentru Libia să respingă un atac venit din partea mercenarilor grupării paramilitare Armata Naţională Libiană, condus de mareşalul Khalifa Haftar.

După ce armata lui Haftar și-a deschis bazele aeriene, le-a pus la dispoziţia mai multor ţări terţe implicate în conflictul militar din Libia, Bashagha a spus că Haftar a oferit una dintre bazele militare Emiratelor Arabe Unite. De asemenea, el susține că soldații companiei militare private ruse Wagner și rebelii din Ciad luptă alături de mercenarii grupării paramilitare Armata Naţională Libiană, relatează Turkish Radio and Television Corporation.

De asemenea, ministrul libian de Interne a subliniat că numai Guvernul de Uniune Naţională (GNA) a fost recunoscut de comunitatea internațională .

Anterior, președintele turc a spus că Ankara nu intenționează să treacă cu vederea prezența „mercenarilor companiei militare private ruse Wagner din Libia". Turcia a sprijinit guvernul Guvernul de Uniune Naţională condus de Fayez al-Serraj, iar cele două părți au semnat un acord de securitate luna trecută care ar putea aprofunda cooperarea militară între cele două ţări.

Potrivit rapoartelor mass-mediei internaţionale, Rusia, Franța, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egiptul sunt de partea mareşalul Khalifa Haftar. În același timp, Turcia, Qatarul și Italia sprijină Guvernul de Uniune Naţională (GNA).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel