Letonia a primit aprobarea să cumpere patru elicoptere Black Hawk

H. D. Hartmann |
Data publicării:
EXCLUSIV

Departamentul de Stat al SUA a anunțat acum câteva ore că Republica Letonă a primit aprobarea de a-și cumpăra o flotilă de elicoptere militare de atac UH-60M Black Hawk.

În viziunea Departamentului de Stat această opțiune de cumpărare este în linia politicii americane de a întări această mică țară, membră a NATO, în eforturile sale de a putea fi capabilă să își mute trupele și să ajute la deplasarea lor pe flancul estic al alianței NATO.

Vânzarea acestor elicoptere este estimată la aproape 200 de milioane de dolari, sumă care acoperă patru elicoptere, 10 motoare, precum și echipamentul asociat acestora. 

Punctul de vedere al SUA este că această vânzare de echipament militar este în favoarea politicii externe și de securitate națională a Statelor Unite și, desigur, va ajuta la întărirea securității aliatului NATO, Republica Letonă.

Totodată, prezența acestor elicoptere pe teritoriul Letoniei va permite o interoperabilitate între SUA și forțele NATO pentru a răspunde rapid unor diverse misiuni care li se vor încredința cum ar fi o rapidă poziționare de trupe, desigur având o minimală prezență militară în regiunile de risc.

Trebuie să se ia în considerare și faptul că aceste elicoptere pe lângă transferul de trupe pot fi folosite de către Letonia în asigurarea securității frontierelor sale cu Rusia, împotriva diverselor acțiuni teroriste pregătite de către alte forțe, dar și în domenii precum cercetare și salvare, transport medical etc.

Contractorul primar pentru aceste elicoptere se află în Connecticut la fabrica Sikorsky. Motoarele vor fi produse de către General Electric Lynn Massachusetts.

Totodată, suntem informați că nu există niciun fel de offset industrial asociat cu această propunere de vânzare.

Iată că Republica Letonă, alături de celelalte două state baltice, Lituania și Estonia, continuă programul lor de înarmare în vederea asigurării militare în raport cu vecinul lor Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel