Legendarul bombardier B-1B Lancer, într-o configuraţie cu totul nouă, efectuează primul zbor: Cât de repede poate fi modificată aeronava

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Un bombardier B-1B decolează de la baza aeriană Dyess. Baza a finalizat prima modernizare BEAST, care modernizează sistemul IFF al aeronavei, adaugă comunicații de date tactice Link 16 și modernizează sistemele de comunicații securizate. Imagine de arhivă
Un bombardier B-1B decolează de la baza aeriană Dyess. Baza a finalizat prima modernizare BEAST, care modernizează sistemul IFF al aeronavei, adaugă comunicații de date tactice Link 16 și modernizează sistemele de comunicații securizate. Imagine de arhivă:USAF.

Un bombardier B-1B Lancer modificat a efectuat zborul inaugural - aeronava modernizată, care se află în serviciul Escadrilei a 7-a de Bombardament a U.S. Air Force, a zburat pentru prima dată pe 8 septembrie anul acesta, în timp ce evenimentul a fost anunțat la începutul lunii octombrie. Aeronava a primit o serie de îmbunătățiri ca parte a programului militar ''BEAST'' ,derulat de Forțele Aeriene ale SUA, de modernizare a flotei de B-1B Lancer, potrivit Air and Space Forces Magazine.

Programul BEAST, cunoscut oficial sub numele de "B-1 Embracing Agile Scheduling Team", urmărește să îmbunătățească capacitățile și să prelungească durata de viață a bombardierului B-1B Lancer. Programul presupune modificarea bombardierelor B-1B Lancer cu o serie de tehnologii şi sisteme de ultima generaţie pentru că aceste aeronave să răspunsa nevoilor actuale al U.S. Air Force.

Primul zbor al unui B-1B Lancer modificat BEAST a avut loc pe 8 septembrie. Acest lucru demonstrează că programul a trecut la faza de testare.

Unul dintre obiectivele programului BEAST este de a accelera procesul de modernizare a B-1B Lancer, reducând potențial timpul de modernizare cu până la doi ani.

Pe scurt, programul B-1B Lancer BEAST se concentrează pe modernizarea flotei de bombardiere B-1B Lancer din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA, cu scopul de a-i îmbunătăți capacitățile și de a-i prelungi durata de viață operațională. Primul zbor al unui B-1B Lancer a avut deja loc, marcând un progres în implementarea acestui program.

Printre modificarile pe care le-a primit primul bombardier B-1B Lancer a fost un sistem modernizat de tip „home-alien”, un sistem de schimb de date Link 16, sisteme de comunicații modificate, avionică, sisteme de stocare de date pentru prelucrarea unor volume mai mari de informații, ceea ce este important pentru câmpul de luptă de astăzi.

 

Modernizarea unui bombardier B-1B Lancer se face 22 de zile şi nu în doi ani

 

Această actualizare, care a fost realizată ca parte a programului B-1 Embracing Agile Scheduling Team (BEAST), ar trebui să ajute echipajul bombardierului să se concentreze asupra utilizării în luptă a aeronavei.

Un alt detaliu important este că modernizarea unui bombardier B-1B Lancer durează în prezent 22 de zile, astfel că, datorită programului militar BEAST, procesul de modernizare a aeronavelor este redus cu doi ani. De menționat că, în următorii doi ani, este planificată modernizarea a încă 22 de aeronave. În total, programul BEAST ar trebui să prelungească "durata de viață și letalitatea" bombardierelor B-1B Lancer până cel puțin în 2040.

În luna august a acestui an, s-a raportat că Forțele Aeriene ale SUA au renunțat la ideea de a retrage bombardierele B-1B Lancer și B-2 Spirit la începutul anilor 2030. Conform noului plan, același B-1 Lancer va rămâne în serviciu până când va fi înlocuit cu noul bombardier B-21 Raider de generația a VI-a, care ar trebui să efectueze zborul inaugural până la sfârșitul acestui an.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel