Lege anti-Trump: Nimic nu îi va purta numele lui Trump iar înmormântarea în cimitirul Arlington îi va fi interzisă

H.D. Hartmann |
Data publicării:
Donald Trump, sursă foto: White House Facebook
Donald Trump, sursă foto: White House Facebook

Reprezentanții democrați din Camera Reprezentanților din SUA au introdus joi un nou proiect de lege prin care vor să interzică în mod exclusiv fostului președinte republican Donald Trump să fie îngropat în cimitirul național Arlington. 

Așa cum se știe, la moartea alor, foștii președinți americani pot opta pentru un loc de veci în celebrul cimitir național, sau, așa cum este cazul multora dintre ei, să fie înmormântați în locul ales de către ei.

Dacă legea va fi aprobată de către Cameră, și are toate șansele să fie deoarece democrații au majoritatea, Donald Trump nu va putea opta pentru un loc la Arlington. Mai mult, legea prevede ca nici o clădire care îi va purta numele să nu poată accesa fonduri federale. Proiectul de lege prevede interdicția asupra bunurilor numite după un președinte de două ori acuzat, care includ „orice autostradă, parc, metrou, clădire federală, instalație militară, stradă sau alte proprietăți federale”.

Proiectul de lege, introdus de Linda Sanchez, o democrată reprezentând California, prevede aplicarea unui set de interdicții severe „oricărui fost președinte care a fost acuzat de două ori de către Camera Reprezentanților la data sau înainte de data adoptării acestui act”.

 

Deși democrații nu l-au putut condamna pentru a îi interzice o posibilă candidatură, o lege anti-Trump va fi votată

 

Proiectul de lege îl va viza în mod specific pe Donal Trump, care este singurul președinte american care a fost acuzat de două ori de către Camera Reprezentanților, condamnat de către această Cameră și achitat de fiecare data de către aliații republicani sau de extremă dreapta din Senatul SUA. O astfel de lege, deși neobișnuită, poate avea efecte nebănuite asupra viitorului de pensionar al fostului președinte american.

Mai ales că ea prevede restricții mai ales la accesul la bani publici. Trump, care este un cunoscut pentru lipsa de generozitate în utilizarea propriilor fonduri în a promova brandul său politic, va avea probleme clare, dacă fondurile publice federale nu vor fi oferite pentru menținerea unui birou prezidențial sau a unui anturaj personal, așa cum de altfel se bucură toți foștii președinți în viață.

Într-o declarație care anunță propunerea legislativă, Sanchez a declarat că proiectul de lege ar putea împiedica și școlile publice să poarte numele acestuia. Nu-mi pot imagina să trimit elevi din California de Sud - sau oriunde în America - la o școală numită în onoarea unui președinte trădător”, a declarat reprezentata democrată.

Sanchez a declarat că finanțarea federală nu se va duce la un singur lucru care poartă numele lui Trump, „Nu o clădire, statuie sau chiar o bancă de parc”. Prin vizarea doar a președinților inculpați de două ori înainte de adoptare a proiectului de lege, s-ar permite, spre exemplul președintelui democrat Bill Clinton să se bucure de funeralii și onoruri tipice acordate președinților SUA, în ciuda faptului că a fost și el acuzat și achitat. Clinton a fost pus sub acuzare în 1998 pentru o acuzație de mărturie mincinoasă și de obstrucționare a justiției.

Proiectul de lege democrat ar putea afecta și construcția unei biblioteci prezidențiale Trump. Potrivit Arhivelor Naționale, în timp ce bibliotecile prezidențiale sunt construite cu fonduri non-federale, fondul documentar este de obicei transferat către Arhivele Naționale, care apoi le cataloghează și le operează. Arhivele Naționale fiind o agenție federal cu buget public, s-ar vedea pusă în imposibilitatea practică de a gestiona întregul fond documentar Trump, neavând, dacă legea este aprobată, acces la finanțarea necesară.

În plus, proiectul de lege ar viza, de asemenea, eliminarea de alte beneficii pentru un fost președinte acuzat de două ori, cum ar fi dreptul la acces gratuit la flotila de avioane a guvernului, trenului prezidențial sau proprietăți federale care, așa cum se știe se afla nu numai în SUA dar și în lume.

 

Democrații încearcă „dispariția socială” a lui Trump

 

Mai mult, prin noua propunerea se interzice accesul la pașaportul diplomatic fostul președinte precum și la numirea în funcții onorifice. Toate aceste privilegii oferă ele însele gratuități, acomodări de lux, acces la media de informare și desigur, permanenta prezență în spațiul public. Legea propune nici mai mult nici mai puțin o dispariție socială a lui Trump, prin îngrădirea totală a instrumentelor pe care guvernul american le pune la dispoziția unui fost președinte. Mai mult, prin noua propunerea nici sistemul medical militar nu mai are dreptul de a oferi gratuit pe întreaga durată a vieții fostului președinte tratamente medicale.

Legea care reglementează statutul foștilor președinți ai SUA din 1958 oferă o serie de beneficii pe viață pentru cei care și-au încheiat fără probleme legale mandatele prezidențiale. Actul oferă pensie, asistenți de birou și privilegii de expediere prin poștă sau curier gratuit foștilor președinți.

Referindu-se la actul din 1958, proiectul de lege al lui Sanchez prevede: „Fără a aduce atingere oricărei dispoziții a legii. . . orice fost președinte care a fost acuzat de două ori de către Camera Reprezentanților la sau înainte de data adoptării prezentului act sau care a fost condamnat pentru o infracțiune de stat sau federal legată de acțiuni întreprinse în calitate oficială ca președinte al Statelor Unite nu are dreptul să primească orice alt avantaj altul decât protecția Serviciului Secret al SUA”.

Astfel, pentru Trump, chiar și condamnat cu suspendare la nivel statal sau de o simplă instanță orășenească, legea propusă va anula imediat toate beneficiile prevăzute de legiferarea pentru foștii președinți. Pentru Trump viitorul devine din ce în ce mai zbuciumat. Democrații nu îl iartă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2023 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1