Leancă: ”Trupele rusești încalcă suveranitatea Moldovei, dar PSRM se teme de NATO”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
transnistria
transnistria

Iurie Leancă, viceprim-ministru pentru integrare europeană în Republica Moldova, afirmă că socialiștii susținuți de președintele Igor Dodon amenință că Moldoa va deveni ținta rachetelor dacă se va apropia de NATO, dar PSRM nu are nicio obiecție când vine vorba de trupele rusești aflate în stânga Nistrului.

În contextul campaniei electorale de peste Prut, fostul premier Iurie Leancă precizează că socialiștilor li „s-a acutizat febra electorală, au halucinații și văd peste tot OZN-urile militare ale Alianței Nord Atlantice. Față de trupele ruse din stânga Nistrului care flagrant încalcă suveranitatea Republicii Moldova - PSRM nu are nici o obiecție, însă prin declarațiile aberante de astăzi ei blamează militarii noștri care participă la misiuni internaționale de pacificare", a precizat Leancă, potrivit portalului deschide.md.

El a precizat că „datorită geniștilor Armatei Naționale mii de oameni din diferite țări pot păși fără frică în viitor, în timp ce munițiile ruse de la Cobasna, care încă staționează pe teritoriul țării, sunt o amenințare reală pentru cetățenii noștri".

„Din delirul PSRM înseamnă că Ministerul Apărării cu suportul partenerilor noștri occidentali merge în direcția corectă! Consolidarea neutralității Republicii Moldova nu înseamnă că vom fi protejați de interesele expansioniste. Ucrainei i-a fost garantată integritatea teritorială de patru țări nucleare prin memorandumul de la Budapesta, ceea ce nu a împiedicat Rusia să anexeze Crimeea", a mai spus Iurie Leancă, potrivit sursei citate.

Totodată, Iurie Lenacă este sigur că securitatea Republicii Moldova poate fi asigurată doar de NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel