Lângă Insula Şerpilor, o fregată rusească ar fi fost lovită de o rachetă Neptun

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

O fregată rusă, care se află în serviciul Flotei ruse de la Marea Neagră, a fost cuprinsă de flăcări, în timp ce naviga în apropiere de Insula Şerpilor. Acest lucru a fost raportat în urmă cu câteva minute de mai multe publicaţii mass-media ucrainene care susţin că fregata rusă a fost lovită de armata ucraineană cu o rachetă anti-navă Neptun, aşa cum s-a întâmplat luna trecută în cazul crucişătorului Moskva.

Presa ucraineană relatează că o explozie și un incendiu au cuprins nava rusă de patrulare Admiral Makarov (fregata Proiect 11356P de tip Burevestnik), care se află lângă Insula Şerpilor. După alte surse, ar fi vorba despre fregata Amiral Grigorovici.

Fregata de tip Burevestnik este un vas de 125 de metri cu o deplasare de aproximativ 4.000 de tone. Echipajul este format din 200 de oameni, inclusiv 18 ofițeri și 20 de soldați. Fregata este echipată, printre altele, cu instalația de lansare a rachetelor Kalibr. Cu acest tip de rachete, armata rusă a bombardat Ucraina în ultimele două luni.

Potrivit informațiilor preliminare din publicația Dumskaya, nava a fost lovită de o rachetă ucraineană Neptune. La bordul fregatei a avut loc o explozie, urmată de un puternic incendiu. 

Presa ucraineana relatează că aviația rusă survolează intens spaţiul aerian de deasupra zonei în care se afla fregata rusă, iar mai multe nave de salvare au venit să ofere ofere sprijini.

Ulterior, primele fotografii ale fregatei rusești cuprinse de foc au început să apară pe rețelele de socializare.

În raportul zilnic din această dimineaţă al Marelui Stat Major al Forțelor Armate ale Ucrainei privind pierderile înregistrate în Ucraina de armata Federației Ruse, s-a raportat fără prea multe detalii despre distrugerea unei alte nave/ambarcațiuni rusești.

Ministerul Apărării al Federației Ruse nu a raportat nimic despre incident. De asemenea, nu există nicio confirmare din partea altor surse oficiale.

Fregatele Proiect 11356 sunt cele mai moderne nave de război din Flota Mării Negre a Marinei Ruse. Fiecare astfel de fregata poate transporta până la 8 rachete de croazieră Kalibr. În plus, după scufundarea crucişătorului "Moskva", fregatele Proiectului 11356 au rămas navele cu cel mai puternic sistem de apărare aeriană din Flota rusă a Mării Negre - 24 de rachete versiunea navală a sistemului de apărare antiaeriană"Buk" sunt instalate pe fiecare fragată.

Dacă informaţiile despre lovirea fregatei „Amiral Makarov” cu rachete anti-navă Neptun se vor confirma, înseamnă că armata rusă a pierdut o altă navă care ar putea fi folosită pentru atacuri cu rachete asupra Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel