La televiziunea rusă a început numărătoarea inversă până la cel mai mare furt teritorial de după cel de-al Doilea Război Mondial. Rușii smulg un teritoriu cât suprafața Ungariei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Twitter, Francis Scarr
Foto: Twitter, Francis Scarr

Deși Armata Rusă este amenințată cu înfrângerea la Lîman, media rusă continuă propaganda deșănțată.

Institutul pentru Studierea Războiului raportează că armata rusă se confruntă cu înfrângerea în Lîman, un oraș cheie, situat la sud-est de Izium.

În tot acest timp, Putin declară că Rusia va anexa pe 30 septembrie cele patru regiuni din Ucraina, iar televiziunea rusă de stat îi cântă în strună președintelui.

La canalul Rossya 24, în partea dreaptă a ecranului, a fost evidențiată numărătoarea inversă până la anexarea a celor patru teritorii ale Ucrainei, care a fost anunțată pentru mâine la ora 15, ora Moscovei.

Pe lângă numărătoarea inversă din colțul din dreapta jos, este scris că va fi semnat un decret privind anexarea de noi teritorii la Federația Rusă.

 

Decizia lui Putin, cea mai violentă anexare de la al Doilea Război Mondial

 

Ceremonia de semnare va avea loc mâine (vineri - n.r.)'', a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă telefonică zilnică. Peskov a adăugat că ceremonia va avea loc în Sala Sfântul Gheorghe din Marele Palat al Kremlinului la ora locală 15:00 (12:00 GMT), potrivit EFE.

Vor fi semnate acorduri ''cu toate cele patru teritorii care au organizat referendumuri şi au făcut solicitări corespunzătoare părţii ruse'', a precizat Peskov.

Decizia lui Vladimir Putin de a anexa oficial teritoriul ucrainean ocupat de ruși la Rusia reprezintă cea mai mare anexare violentă din Europa de la al Doilea Război Mondial, a comentat Shashank Joshi, editor la The Economist.

Suprafața totală a teritoriului pe care Rusia intenționează să-l anexeze este de peste 90.000 de kilometri pătrați, aproximativ 15% din suprafața totală a Ucrainei, ceea ce este echivalent cu suprafața Ungariei sau a Portugaliei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel