La summitul de la Paris președintele Vladimir Putin a fost însoțit în permanență de șase membrii ai forțelor speciale

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Cu ocazia recentului summit de la Paris, în format Normadia, unde s-a discutat problema Ucrainei, a regiunilor separatiste și a Crimeei, președintele Vladimir Putin a fost însoțit aproape în permanență de o echipă de protecție formată din șase persoane. Aceștia au intrat și la toaletă împreună cu președintele Rusiei, transmite paginaderusia.

„La summitul privind Ucraina de luni de la Champs Elysees din Paris, șeful Kremlinului, Vladimir Putin, probabil că nu s-a simțit deloc în siguranță”, scrie tabloidul german Bild.

La început, după cum arată imaginile video, a mers la toaleta palatului, însoțit de șase agenți de pază. Apoi, Putin a apărut în sala de ședințe cu o gardă de corp cu fizic amenințător și înarmată. "Pentru negocierile cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel și președintele ucrainean Vladimir Zelenski, această namilă a fost acreditată ca membru al delegației", mai arată sursa citată.

Fostul șef al unuia dintre serviciile de informații germane a declarat pentru Bild că situația a fost una scandaloasă. ”Putin își permite astăzi orice. Acest lucru se întâmplă pentru că lumea îi permite (să se comporte astfel). Prezența unei gărzi de corp înarmate în sală în timpul acestor negocieri este o provocare deschisă și o amenințare… Imaginați-vă că fiecare delegație va face acest lucru – adică va veni fiecare cu câte o mică armată în sala de negocieri!”, relatează publicația.

 

 

Vezi și: Se teme să nu fie otrăvit. Vladimir Putin și-a adus propria cană la summitul G20

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel