La solicitarea IDF, Google și Apple întrerup serviciile de cartografiere în Israel și Gaza

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, prezintă dovezi că gruparea teroristă Jihadul Islamic Palestinian se afla în spatele unui atac care a lovit un spital din Gaza. Sursa foto: IDF.
Purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, prezintă dovezi că gruparea teroristă Jihadul Islamic Palestinian se afla în spatele unui atac care a lovit un spital din Gaza. Sursa foto: IDF.

Giganții tehnologici Google și Apple au dezactivat unele funcții din aplicațiile lor de cartografiere din Israel și Fâșia Gaza, pe măsură ce tensiunile cresc înaintea unei invazii iminente a zonei controlate în prezent de grupul militant Hamas, au confirmat luni companiile americane.

Hamas, pe care SUA o recunosc ca fiind o organizație teroristă, a lansat un atac asupra Israelului pe 7 octombrie, ucigând mii de israelieni și ducând la luarea ostatică a altor 200 și transportarea înapoi în Fâșia Gaza.

Ca răspuns, Israelul a lansat atacuri aeriene și navale asupra Gaza, o zonă controlată de Hamas. Ministerul Sănătății din Gaza spune că represaliile au ucis peste 5.000 de oameni. Comandanții militari israelieni au declarat că o invazie terestră a Fâșiei Gaza va avea loc în curând.

Surse Google au declarat luni că compania elimină datele de aglomerație în timp real din Israel și Gaza la cererea Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), menționând că informațiile live despre trafic ar putea dezvălui mișcările forțelor armate israeliene.

Acțiunile Google vor restricționa informațiile despre produsele sale Google Maps și Waze. Serviciul de hărți al Apple Inc., Apple Maps, a respectat cererea IDF.

Un purtător de cuvânt al Google Maps a declarat că șoferii vor putea în continuare să folosească sistemul de navigație pentru a primi orele estimate de sosire pe baza condițiilor de trafic live.

"Așa cum am procedat anterior în situații de conflict și ca răspuns la evoluția situației din regiune, am dezactivat temporar capacitatea de a vedea condițiile de trafic în direct și informațiile de aglomerație din considerarea siguranței comunităților locale", a declarat purtătorul de cuvânt Caroline Bourdeau.

"Oricine navighează într-un anumit loc va primi în continuare rute și ETA-uri care iau în considerare condițiile actuale de trafic", a spus Bourdeau.

Compania a adoptat o abordare similară în Ucraina, după ce Rusia a invadat țara în februarie 2022.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel