La o săptămână după ministrul Șoigu, generalul Gherasimov, șeful SMG al Forțelor Armate ruse a inspectat trupele din Ucraina

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Valeri Gherasimon, șeful Statului Major rus în timpul inspecției trupelor implicate în invadarea Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării din Rusia via TASS
Valeri Gherasimon, șeful Statului Major rus în timpul inspecției trupelor implicate în invadarea Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării din Rusia via TASS

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 02.07.2022, șeful Statului Major General (SMG) al Forțelor Armate (FA) ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, a inspectat gruparea de trupe care participă la "operația militară specială" pe teritoriul Ucrainei.

“Generalul de armată Valeri Gherasimov a audiat rapoartele comandanților militari ruși cu privire la îndeplinirea misiunilor în cadrul operației militare speciale și a discutat cu o serie de alți oficiali despre problemele privind asigurarea de luptă a acțiunilor trupelor ruse pe diferite direcții”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării, preluat de agenția Interfax.

“În punctele de comandă ale grupării de trupe ruse, șeful SMG al FA a acordat o atenție specială utilizării în timpul acțiunilor de luptă a sistemelor automatizate de conducere, în interesul creșterii posibilităților de lovire ale grupărilor de forțe întrunite”, au precizat reprezentanții ministerului.

 

Nu este pentru prima dată când generalul Gherasimov se deplasează în Ucraina de la începutul invaziei 

 

Comentariul autorului: Nu este pentru prima dată când generalul Gherasimov se deplasează în Ucraina de la începutul invaziei trupelor ruse. Acesta s-a mai aflat pe terioriul ucrainean la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, pentru a asigura conducerea directă a forțelor ruse din Donbas.

Potrivit părții ucrainene, Gherasimov a fost rănit la piciorul drept, în urma unui atac al militarilor ucraineni asupra unui punct de conducere al trupelor ruse din zona localității Izium.

De altfel, mijloacele de informare rusești, care au informat despre vizita comandantului armatei ruse în Ucraina, au prezentat materiale video, dar numai cu imagini statice. Probabil, în acest fel s-a încercat mascarea problemelor pe care generalul le are încă în ceea ce privește deplasarea.

Trebuie remarcat faptul că vizita șefului SMG al FA ale Federației Ruse în Ucraina are loc la numai o săptămână după o deplasare similară a ministrului rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu.

Este posibil ca inspecțiile repetate ale conducerii armatei ruse în Ucraina să vizeze impulsionarea trupelor în dezvoltarea mai rapidă a ofensivei în Donbas.

Din datele publice prezentate în ultimele zile, trupele ruse susțin că în cooperare cu milițiile Republicii Populare Lugansk se apropie de așa-zisa „eliberare” completă a teritoriului ucrainean, care se va produce după cucerirea localității Lisichansk.

După cum au anunțat reprezentanții republicii autoproclamate din Donbas, după finalizarea operațiunilor în republică, trupele aliate se vor muta pe teritoriul Republicii Populare Donețk.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel