Kuzmin: Americanii nu ne-au invitat niciodată la baza de la Deveselu

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Baza militară de la Deveselu, sursă foto: US Navy
Baza militară de la Deveselu, sursă foto: US Navy

Valery Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse în România, în cursul săptămânii trecute, a susținut o lungă conferință de presă în care a abordat relațiile bilaterale dintre țara noastră și Federația Rusă, teme de actualitate, atât militare, cât și politice.

În lunga sa conferință de aproximativ două ore și jumătate, ambasadorul Valery Kuzmin a discutat și despre „metode de interacțiune la nivel militar”, în ceea ce privește relația cu partea americană.

 

Rușii sunt supărați că americanii nu i-au invitat niciodată să viziteze baza de la Deveselu

 

2. Baza milit... (deveselu-baza-militara-romania-sua_89086600.jpg)

Baza militară de la Deveselu, sursă foto: US Navy

În acest sens, Valery Kuzmin a dat exemplu bazei militare de la Deveselu unde, amintește ambasadorul rus, americanii nu i-au invitat niciodată pe ruși. În pofida faptului că ambasadorii altor state în țara noastră au fost invitați la Deveselu.

„Noi nu am vizitat niciodată Deveselu. Nu am fost invidați. În mandatul meu, relativ lung, am auzit de la alți colegi că ei au fost invitați să viziteze baza de la Deveselu. Noi (n.a. - rușii) nu am fost niciodată invitați”, a precizat Kuzmin, în cadrul conferinței sale pe care a susținut-o online, și care a fost transmisă de pagina de Facebook a Ambasadei Federației Ruse în România.

Tot în cadrul acestei conferințe, ambasadorul rus a transmis că Moscova consideră manevrele militare ale aliaților, de la graniţa sa, ca fiind "provocatoare" şi apreciază că acestea "pun în pericol" situaţia de securitate de la Marea Neagră.

 

Scutul de la Deveselu va fi o temă de discuție între Putin și Biden. Rușii vor să aibă acces la baza din România „deschid în schimb ușa” în Kaliningrad

 

Amintim că înainte cu o zi de conferința și declarația ambasadorului rus în România, șeful diplomației ruse Serghei Lavrov a propus inspecții în baze militare ruse și americane, dând exemplul bazei de la Deveselu, dar și a unor instalații din Polonia. Ministrul rus de Externe a precizat că subiectul privind moratoriu în ceea ce privește instalarea rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune va fi abordat și de președinții Vladimir Putin și Joe Biden, în cadrul summitului pe care îl vor avea pe data de 16 iunie la Geneva, în Elveția.

În acest sens, Lavrov propune ca experții NATO să se deplaseze în Kaliningrad pentru a inspecta instalațiile Iskander, în timp ce rușii să aibă acces la instalațiile din România și Polonia, Moscova fiind îngrijorată că lansatoarele americane MK-41 din România pot fi utilizate în scopuri ofensive.

CITEȘTE ȘI: Rusia cere ca avioanele de la baza Kogălniceanu să nu mai intercepteze avioane rusești. Moscova se teme de un accident

Aplicația DefenseRomania vă aduce cele mai importante știri ale zilei, totul cu un singur click

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel