Kuleba după noile atacuri cu rachete ale Rusiei: Calea spre pace este înarmarea Ucrainei cu avioane F-16

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, consideră că recentele atacuri cu rachete ale Rusiei asupra unor orașe pașnice reprezintă o altă dovadă a necesității de a înarma Ucraina cu F-16.

Kuleba a precizat că loviturile cu rachete care ucid ucraineni nevinovați, reprezintă răspunsul Rusiei la toate inițiativele de pace.

,,Calea spre pace tine de scoatrea Rusiei din Ucraina. Calea spre pace este să înarmăm Ucraina cu avioane de luptă F-16 și să ne protejăm copiii de teroarea rusă", a declarat ministrul ucrainean de externe.

Joi seară, Rusia a lansat un alt atac cu rachete asupra orașelor ucrainene. O rachetă rusă a lovit o clădire rezidențială din Uman, regiunea Cherkasi, ucigând șapte persoane, inclusiv un copil, și rănind alte 17. 

Un copil a fost rănit și mai multe apartamente au fost distruse când o rachetă rusă a lovit o clădire rezidențială din Ukrainka, regiunea Kiev.

În cursul nopții de joi spre vineri, trupele ruse au executat un atac masiv cu rachete de croazieră asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei. Au fost vizate preponderent obiective militare, între care puncte de comandă, centre de comunicații sau locuri de dislocare a tehnicii militare. De asemenea, au fost lovite ținte ale infrastructurii energetice și de aprovizionare cu combustibili, care sunt întrebuințate în mod activ în scopuri militare.

Pentru executarea loviturilor aeriene, partea rusă a întrebuințat bombardiere de tip Tu-95MS și Tu-22M3 din dotarea Aviației cu rază lungă de acțiune. De asemenea, a fost folosită și Aviația Operativ-Tactică, pentru lansarea așa-numitelor “bombe înaripate”, care pot să lovească ținte la zeci de kilometri distanță. Atacurile au vizat atât linia frontului, cât și raioanele din spatele acesteia, unde sunt pregătite rezervele Forțelor Armate ale Ucrainei.

Decizia, de a oferi Ucrainei avioane de luptă F-16, este una care aparține de liderii politici, a precizat, săptămâna trecută, la Ramstein, președintele Comitetului șefilor de state majore al forțelor armate americane, generalul Mark Milley.

Decizia de a furniza F-16 sau orice altă aeronavă de generația a patra din multe alte țări este luată de liderii politici. Dar din punct de vedere militar, sarcina este de a controla spațiul aerian. Spațiul aerian poate fi controlat în diferite moduri. Iar cea mai economică, mai eficientă și cea mai rapidă cale pentru Ucraina de astăzi, este apărarea antiaeriană, pe care (ucrainenii) o folosesc de mai bine de un an, împiedicând rușii să folosească spațiul aerian în mod eficient”, a precizat atunci generalul Mark Milley, la Ramstein.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel