Kremlinului nu-i vine să creadă de invitația lui Donald Trump la viitorul summit G7

Eduard Pascu |
Data publicării:

Kremlinul s-a arătat a fi perplex luni după anunţul preşedintelui Donald Trump că vrea să invite Rusia şi alte ţări la următoarea reuniune a G7, amânată la o dată ulterioară din cauza pandemiei, relatează AFP.

"Nu cunoaştem detaliile acestei propuneri, nici măcar dacă este o propunere oficială", a reacţionat luni în faţa jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse. "Vladimir Putin este deschis dialogului pe toate subiectele, dar pentru a reacţiona la o astfel de iniţiativă sunt necesare mai multe informaţii şi nu le avem", a adăugat el. Potrivit lui, Rusia aşteaptă să afle în special "care este agenda şi cine vor fi participanţii", transmite Agerpres.

Donald Trump a anunţat sâmbătă că va amâna pentru o dată neprecizată acest summit prevăzut să aibă loc în luna iunie în SUA şi că va invita şi alte ţări să se alăture reuniunii, printre care şi Rusia.

Trump a afirmat sâmbătă că nu are "sentimentul că G7 reprezintă corect ce se petrece în lume", estimând că formatul Regatul Unit - Canada - Franţa - Germania - Italia - Japonia - SUA este "depăşit".

Rusia a fost exclusă din ceea ce era atunci G8 în 2014, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea, denunţată ca "ilegală" de occidentali.

Trump a declarat în mai multe rânduri că este un susţinător al reintegrării Rusiei în acest format. Pe de altă parte, Rusia a dat asigurări în trecut că nu are nicio intenţie de a reveni în formatul G8, declarându-se mulţumită să lucreze în cadrul G20.

Citește și: Donald Trump vrea amânarea summitului G7 și să invite alte patru țări

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel