Kremlinul spune că nu va tolera ultimatumuri, după ce Biden a afirmat că „s-au încheiat zilele în care SUA se supuneau Rusiei”

Tudor Curtifan / 05 feb 2021 / 15:40
Președintele Vladimir Putin, în timpul conferinței sale anuale. Sursă foto: Kremlin
Președintele Vladimir Putin, în timpul conferinței sale anuale. Sursă foto: Kremlin

Kremlinul a calificat vineri declaraţiile făcute cu o zi înainte de preşedintele american Joe Biden drept "retorică agresivă, neconstructivă" şi a afirmat că nu va tolera niciun ultimatum din partea SUA, informează Agerpres, care citează Reuters şi AFP.

În primul său discurs de politică externă în calitate de şef al statului, susţinut joi la Departamentul de Stat, Joe Biden a subliniat necesitatea de a reconstrui alianţele SUA şi de a revendica rolul de lider mondial al ţării în fruntea căreia se află. Tensiunile continue cu Rusia şi arestarea liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi s-au numărat printre subiectele abordate de Biden.

"I-am spus clar preşedintelui Putin, într-o manieră foarte diferită de predecesorul meu, că s-au încheiat zilele în care SUA se supuneau în faţa acţiunilor agresive ale Rusiei - imixtiune în alegerile noastre, atacuri cibernetice, otrăvirea cetăţenilor săi. Nu vom ezita să creştem costurile pentru Rusia", a afirmat preşedintele american.

"Aceasta este o retorică foarte agresivă, neconstructivă, spre regretul nostru", a comentat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Totodată, Peskov şi-a exprimat speranţa ca între Rusia şi SUA să existe un dialog constructiv în chestiunile în care interesele celor două ţări coincid.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy