Kremlinul anunță lansarea rubricii „Putinism". Noua ideologie politică care va fi studiată la fel ca marxism-leninismul

S.I. Catalin / 16 oct 2019 / 10:53

Se consideră că acum, după ce cărți precum („Astfel a spus Putin” și „101 citate ale lui V.V. Putin”) sunt disponibile în librăriile din toată Rusia, "putinismul" ar putea obține statutul de ideologie care va fi studiată la fel ca marxism-leninismul și maoismul, potrivit Uawire.org.

Potrivit agenției de știri RBC, „Comentarii actuale" din Rusia o publicație online al cărei fondatorul este Centrul pentru Medii Politice, a anunțat lansarea rubricii „Putinism", în cadrul căreia este planificată analizarea „diferitelor aspecte ale influenței lui Putin" și evaluarea semnificației sale istorice asupra Rusiei și întregii lumi.

Rubrica ,,Putinism'' este avizată chiar de catre Vladislav Surkov-numit „Rasputinul lui Putin” și „Cardinalul gri al Kremlinului”, cunoscut drept consilierul preşedintelui rus Vladimir Putin pentru problematica ucraineană şi pentru relaţiile cu Abhazia şi Osetia.

,,Studierea putinismului ca ideologie funcțională a vieții de zi cu zi, cu toate inovațiile sociale și contradicțiile productive, este o inițiativă extrem de utilă", a spus asistentul lui Putin, Surkov. Potrivit acestuia, "putinismul" este o strategie generală de viață politică și o metodă de guvernare care funcționează bine.

Primul număr al "putinismului" din "Comentarii Actuale" prezintă o imagine de ansamblu a articolelor dedicate președintelui rus și a politicilor sale publicate de o serie de posturi de știri occidentale. Lista include și articolul intitulat „Putin cel Mare", apărut în revista Foreign Affairs.

„Este păcat că au fost alese pentru început texte de origine străină. Ce să faci - nu există niciun profet în țara sa natală. Putinismul, pe cât de paradoxal ar părea, ne vine din Occident, într-o lumină reflectată și astfel parțial distorsionată. Dar el este al nostru", a precizat Surkov.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy