Kremlinul a difuzat imagini în care apare comandantul Flotei Rusiei la Marea Neagră, care ar fi supraviețuit atacului Storm Shadow din Sevastopol

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Televiziunea rusă de stat a difuzat marţi un material video în care amiralul Viktor Sokolov, comandantul Flotei Rusiei la Marea Neagră, apare luând parte prin videoconferinţă la o întâlnire a liderilor apărării, la o zi după ce forţele speciale ucrainene au anunţat că l-au ucis.

După ce au apărut informații despre despre lichidarea comandantului Flotei Mării Negre a Federației Ruse, viceamiralul Viktor Sokolov, Kremlinul a încercat să demonstreze că este în viață.

În imaginile şi înregistrările făcute publice de Ministerul Apărării, Sokolov apare, într-o imagine separată pe panoul principal, ca unul dintre comandanţii de flotă care se alătură prin videoconferinţă la o reuniune în persoană a ministrului apărării, Serghei Şoigu şi a altor şefi ai armatei, însă nu vorbeşte.

Nu este clar când a fost filmat materialul. Forţele speciale ucrainene au anunţat luni că Sokolov a fost ucis, alături de alţi 33 de ofiţeri, într-un atac cu rachete al Ucrainei asupra sediului Flotei Ruse de la Marea Neagră, din Sveastopol.

Între timp, oficialii ucraineni au spus că investighează informațiile rușilor conform cărora comandantul  Flotei Mării Negre  ar fi în viață, scrie LB.

Mai mult, ministrul ucrainean al apărării a refuzat să confirme sau să infirme dacă Viktor Sokolov, a fost ucis în atacul de la Sevastopol, arată Christiane Amanpour, pe canalul său de Twitter.

Cu toate acestea, înregistrarea întâlnirii a provocat mai multe întrebări. Profesorul Michael Clarke, analist pentru apărare și securitate, a analizat filmările pentru Sky News.

"Ne-am uitat la videoclip, nu este foarte clar și imaginile se tot schimbă. Persoana din videoclip seamănă cu Sokolov și ar putea fi el, dar nu este o potrivire exactă. Ar putea fi Sokolov, uitându-se la fotografiile sale anterioare. Pe de altă parte, încă nu există dovezi că acest videoclip este de fapt actualizat.

Există o mulțime de dovezi că Sokolov chiar se afla în clădirea care a fost lovită de două de rachete Storm Shadow vineri. Deci este posibil ca Sokolov să fie în viață. Dar cred că rușii vor trebui să ofere dovezi mai convingătoare decât acestea dacă vor să fie luați în serios în această problemă anume", spune Clark.

În opinia sa, încercarea Kremlinului de a furniza astfel de dovezi că Sokolov nu a fost lichidat este ciudată. "Și este ciudat că au creat un videoclip destul de vag și l-au lăsat pe seama publicațiilor să încerce să afle cine ar putea fi. Au încercat să trimită un mesaj nu în totalitate clar", a adăugat expertul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel