Kremlinul a anunțat vizita în Rusia a președintelui Autorității Naționale Palestiniene

Războiul israeliano-Hamas în Fâșia Gaza. Foto: Agerpres
Războiul israeliano-Hamas în Fâșia Gaza. Foto: Agerpres

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că președintele palestinian Mahmoud Abbas plănuiește o vizită în Rusia, relatează Anadolu.

„Este dificil să vorbim despre data exactă din motive evidente”, a spus Peskov la o conferință de presă la Moscova, referindu-se la tensiunile în curs legate de conflictul din Fâșia Gaza, arată Anadolu.

În ceea ce privește vizita în noiembrie a președintelui rus Vladimir Putin în SUA pentru summitul în format de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC), acesta a spus că Moscova va informa „la timp” cine va reprezenta țara la întâlnire.

În ceea ce privește sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, Peskov a spus că „economia noastră s-a adaptat destul de bine la aceste condiții… încercăm să obținem un beneficiu pentru noi înșine din asta. Într-un fel, reușim”, a spus el.

Purtătorul de cuvânt a apreciat vizitele președintelui francez și ale premierului maghiar în Kazahstan drept un „proces absolut normal”, spunând că țara din Asia Centrală „dezvoltă legături cu țările europene”.

În ceea ce privește lansarea rachetei balistice intercontinentale Minuteman III a SUA, Pesov a refuzat să comenteze testul eșuat, menționând că astfel de teste sunt supuse notificării, iar Washingtonul a notificat Moscova în conformitate cu acordurile internaționale.

Peskov nu a fost de acord cu declarația comandantului-șef ucrainean Valery Zalujnîi despre „stagnarea” războiului ucrainean, spunând că ”Rusia continuă în mod constant să își desfășoare „operația militară specială””, așa cum numește Rusia invazia sa din Ucarina.

„Regimul de la Kiev ar fi trebuit să realizeze cu mult timp în urmă că chiar și a vorbi despre orice perspective de victorie a regimului de la Kiev pe câmpul de luptă este absurd. Și cu cât regimul de la Kiev își dă seama de acest lucru, cu atât mai repede se vor deschide unele perspective”, a repetat Peskov narativul deja binecunoscut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel