Klaus Iohannis: Semnal de apreciere pentru România din partea lui Donald Trump

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Prezent la summitul NATO care are loc în aceste zile la Londra, la 70 de ani de la nașterea celei mai puternice alianțe militare din istorie, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre poziția SUA față de alocarea a 2% din PIB pentru apărare de către România.

Președintele României va participa la un dineu de lucru cu președintele american Donald Trump, dar și cu liderii statelor din Europa care alocă 2% din PIB pentru apărare. Întrebat dacă această întrevedere restrânsă este un nou semnal tras de Trump pentru cei care nu alocă încă 2% din PIB pentru apărare, președintele SUA fiind un puternic contestatar al acestor state, Klaus Iohannis spune că mai degrabă este un ”semnal de apreciere”.

„Este cu siguranță și asta (n.r. - un semnal de alarmă), dar cred că este un semnal destul de clar de apreciere pentru cei care alocă 2% pentru apărare. Cel puțin așa am înțeles noi această abordare. Cu siguranță va fi o discuție foarte bună și în acest cerc, din păcate destul de mic. Suntem un grup relativ mic de țări care alocă efectiv 2% din PIB pentru apărare”, a precizat Klaus Iohannis, în cadrul summitului NATO care are loc la Londra.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel