Klaus Iohannis: Semnal de apreciere pentru România din partea lui Donald Trump

Tudor Curtifan / 04 dec 2019 / 10:51

Prezent la summitul NATO care are loc în aceste zile la Londra, la 70 de ani de la nașterea celei mai puternice alianțe militare din istorie, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre poziția SUA față de alocarea a 2% din PIB pentru apărare de către România.

Președintele României va participa la un dineu de lucru cu președintele american Donald Trump, dar și cu liderii statelor din Europa care alocă 2% din PIB pentru apărare. Întrebat dacă această întrevedere restrânsă este un nou semnal tras de Trump pentru cei care nu alocă încă 2% din PIB pentru apărare, președintele SUA fiind un puternic contestatar al acestor state, Klaus Iohannis spune că mai degrabă este un ”semnal de apreciere”.

„Este cu siguranță și asta (n.r. - un semnal de alarmă), dar cred că este un semnal destul de clar de apreciere pentru cei care alocă 2% pentru apărare. Cel puțin așa am înțeles noi această abordare. Cu siguranță va fi o discuție foarte bună și în acest cerc, din păcate destul de mic. Suntem un grup relativ mic de țări care alocă efectiv 2% din PIB pentru apărare”, a precizat Klaus Iohannis, în cadrul summitului NATO care are loc la Londra.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy