Klaus Iohannis, în vizită la spitalul militar ridicat de Armată la Ana Aslan: 'Suntem pregătiți'

Tudor Curtifan / 28 Martie 2020 / 13:19
Armata română, în timpul ridicării spitalului militar mobil de la Ana Aslan, sursă foto: Facebook MApN
Armata română, în timpul ridicării spitalului militar mobil de la Ana Aslan, sursă foto: Facebook MApN

Preşedintele Klaus Iohannis  a vizitat Spitalul Militar de Campanie ROL 2, amenajat în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" Otopeni.

Președintele României a declarat la finalul vizitei că spitalul mobil militar a fost ridicat într-un timp record iar în următoarele ore va deveni funcțional.

 

Klaus Iohannis spune că România este pregătită pentru a face „față cât se poate de bine acestei epidemii”, dar a anunțat că după trecerea crizei va urma o evaluare la sânge a întregului sistem sanitar din țara noastră.

Am vizitat acest spital, care în timp record a fost asamblat, aici, în această locaţie. Am vizitat toate secţiile, spitalul încă nu este dat efectiv în funcţiune, dar este gata pregătit şi în următoarele ore vor fi acordate date acreditările şi va intra în funcţiune. Iată deci că suntem pregătiţi. România este pregătită pentru a face faţă cât se poate de bine acestei epidemii.

Însă, în acelaşi timp, trebuie să spun că, după ce se termină această criză, care din păcate va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România şi vom lua toate măsurile pentru a avea dotările cu care să facem faţă oricărei situaţii, şi unei epidemii, şi unui dezastru, şi în acest sens îi asigur pe români că suntem pregătiţi acum, dar în continuare vom lua măsurile pentru a fi şi mai bine pregătiţi", a precizat președintele Klaus Iohannis.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy