Urmărește emisiunea live



Klaus Iohannis, decizii istorice: Acum a venit momentul

Cristina Alexandrescu |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele României, Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a declarat vineri, 8 iunie, la Varşovia, că Summitul NATO de la Bruxelles va fi o contribuţie la un viitor mai sigur.

"Summitul NATO va fi încă o contribuţie la un viitor al nostru mai sigur. La Summitul din Ţara Galilor am reacţionat prompt şi ferm la criza care izbucnise. La Summitul de la Varşovia am adoptat decizii istorice şi am avansat procesul de adaptare a NATO. Acum a venit momentul să continuăm să ne consolidăm securitatea. Statele din Formatul Bucureşti 9 au fost beneficiare ale măsurilor adoptate şi, în egală măsură, au contribuit la consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare şi la susţinerea partenerilor noştri. Trebuie să valorificăm acest moment", a declarat Klaus Iohannis, la prima sesiune plenară a reuniunii la nivel înalt a Formatului Bucureşti 9, care are loc la Palatul Prezidenţial din capitala Poloniei.

De asemenea, a spus că "Împărţirea echitabilă a responsabilităţilor contribuie la unitatea şi solidaritatea aliată şi, în egală măsură, la o Alianţă puternică. Aceasta este abordarea noastră principială". 

Capitol care nu e încheiat

"În ce ne priveşte, efortul de construire a apărării şi descurajării NATO nu este un capitol încheiat. Încă mai avem de lucrat serios la coerenţa şi eficienţa prezenţei noastre înaintate. Trebuie să ne asiguram că avem efectivele necesare cu capacitatea de luptă adecvată, împreună cu structura de comandă şi capabilităţile potrivite pentru a descuraja eficient Rusia", a arătat el.

Iohannis consideră că la Summitul NATO din iulie trebuie sprijinită o abordare unitară a prezenţei aliate înaintate pe Flancul Estic.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel