Klaus Iohannis: CSAT a aprobat proiectul de buget pentru domeniul securităţii naţionale (Video)

S.I. Catalin / 19 dec 2018 / 19:32
President of Romania, Mr. Klaus Iohannis
President of Romania, Mr. Klaus Iohannis

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a avizat favorabil proiectul de buget pentru domeniul securităţii naţionale şi a aprobat Planul de înzestrare a Armatei 2019 - 2028, a anunţat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

"Am analizat şi aprobat o serie de măsuri importante care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională. Prima chestiune este aprobarea Planului de înzestrare a Armatei pentru perioada 2019 - 2028. Acest proiect a fost aprobat şi obiectivul fundamental al acestui proces de înzestrare constă în dotarea structurii de forţă cu tehnică şi echipamente militare performante, compatibile cu echipamentele NATO. Programele de înzestrare care asigură interesele de securitate ale statului român se referă în principal la următoarele: transportoare blindate pentru trupe, autoturisme de teren blindate şi neblindate de tip uşor, avionul multirol al Forţelor Aeriene, sistemul de rachete sol-aer cu bătaie mare, vânătorul de mine, corveta multifuncţională, elicopterele de transport personal şi cele echipate cu sisteme de salvare, evacuare medicală", a declarat şeful statului.

Preşedintele a adăugat că, în cadrul şedinţei CSAT, a fost aprobat conceptul de constituire pe teritoriul ţării noastre a Comandamentului corpului multinaţional de sud-est.

,,În final, am luat în discuţie propunerile de buget prezentate de ministrul Finanţelor, propunerile de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale, proiect care a fost avizat favorabil de CSAT", a mai precizat Iohannis. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy