Klaus Iohannis: Consolidarea Flancului estic se poate face prin poziţionarea de forţe armate

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Consolidarea Flancului estic se poate face prin poziţionarea de forţe armate, cu dotarea modernă aferentă, a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, care a adăugat că "nu se mai poate câştiga mare lucru în ziua de astăzi cu un camion şi un tanc".

"Consolidarea Flancului estic se face poziţionând forţe armate. Este cât se poate de simplu - forţe armate, evident cu dotarea aferentă. Dacă urmărim războiul din Ucraina vedem că este nevoie de armament foarte modern, avem nevoie cu siguranţă de apărarea antirachetă şi altele similare. Lucrurile nu mai sunt aşa de simple, cu un camion şi un tanc nu se mai poate câştiga mare lucru în ziua de astăzi. Este nevoie de armament modern, sofisticat, care, evident, este şi destul de scump", a afirmat şeful statului, înainte de summitul extraordinar al NATO de la Bruxelles, precizeaza Agerpres.

El a fost întrebat dacă va ridica tema unei prezenţe permanente americane şi NATO pe teritoriul României.

"Întărirea Flancului estic înseamnă evident prezenţă permanentă, de aceea am insistat pe grupul de luptă, care este o prezenţă permanentă, dar, sigur, faţă de această prezenţă permanentă, pe noi ne ajută foarte mult şi prezenţa rotaţională care face ca tot timpul să fie un număr destul de mare de forţe americane în România şi acest lucru ne bucură", a răspuns şeful statului.

Preşedintele Iohannis a menţionat că va insista în continuare asupra necesităţii consolidării mai bune a Flancului estic al NATO, precizând că, deja, Alianţa Nord-Atlantică a aprobat grupul de luptă care va fi poziţionat în România.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel