Kim Jong Un: Coreea de Nord e pregătită să facă față unui război cu SUA

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a spus că ţara sa este pregătită să îşi mobilizeze capacitatea nucleară de descurajare a unui război şi să contracareze orice conflict militar cu SUA şi l-a criticat pentru prima dată pe noul preşedinte al Coreii de Sud, Yoon Suk-yeol, atrăgând atenţia că Seulul împinge situaţia în pragul unui conflict, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Kim Jong Un a făcut aceste afirmaţii în timpul unui discurs la un eveniment de marcare la 27 iulie a 69 de ani de la armistiţiul Războiului din Coreea, care a lăsat cele două Corei tehnic încă în război, conform unei relatări joi a agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA.

Confruntarea cu SUA ridică ameninţări nucleare deoarece războiul din 1950-1953 a făcut necesar ca Phenianul să îşi îndeplinească "sarcina istorică" de a-şi consolida apărarea, a spus liderul nord-coreean.

 

Coreea de Nord spune că e pregătită să facă față unui război cu SUA



"Forţele noastre armate sunt extrem de pregătite să răspundă oricărei crize, iar capacitatea nucleară de descurajare a unui război pe care o are naţiunea noastră este de asemenea pe deplin pregătită să îşi mobilizeze puterea absolută, cu promptitudine, cu precizie şi în acord cu misiunea sa", a afirmat el.

Discursul survine în contextul în care oficiali de la Seul şi Washington au spus că Phenianul şi-a finalizat pregătirile pentru a desfăşura primul test nuclear de după 2017.

În discursul său, Kim Jong Un a mai spus că SUA continuă, alături de Coreea de Sud, "actele ostile periculoase şi ilegale" împotriva Coreii de Nord şi că încearcă să îşi justifice comportamentul prin "demonizarea" Phenianului.

Coreea de Nord acuză de mult timp SUA de standarde duble în legătură cu activităţile militare şi că desfăşoară o politică ostilă faţă de Phenian, spunând că împiedică o reluare a negocierilor menite a opri programele nuclear şi de rachete ale ţării, în schimbul renunţării la sancţiuni.

"Acţiunea duplicitară a SUA, care etichetează în mod greşit toate acţiunile de rutină ale forţelor noastre armate drept "provocare" şi "ameninţare", în timp ce organizează ample exerciţii militare comune ce sunt o ameninţare serioasă la adresa securităţii noastre, este pur şi simplu o tâlhărie", a declarat Kim Jong Un.

"Asta împinge relaţiile bilaterale într-un punct din care este greu să se mai revină, într-o stare de conflict", a adăugat el.

 

Kim Jong Un acuză Coreea de Sud că instigă la război



Liderul nord-coreean l-a denunţat pe nume, pentru prima dată, pe noul preşedinte conservator sud-coreean Yoon Suk-yeol, acuzându-l că ameninţă securitatea şi dreptul la autoapărare ale Phenianului.

"Instigatorii la război" şi "bătăuşii dezgustători" din administraţia lui Yoon Suk-yeol sunt puşi pe activităţi militare provocatoare, a declarat Kim Jong Un, menţionând dezvoltarea de arme a Seulului şi încercarea de a aduce înapoi active nucleare strategice ale SUA, precum şi exerciţii militare ale aliaţilor.

"Politica lor provocatoare" faţă de Coreea de Nord şi "acţiunile lor linguşitoare şi trădătoare" împing situaţia în pragul războiului, a mai declarat el.

În ultimele luni, Coreea de Nord a testat rachete hipersonice şi rachete despre care a spus că pot transporta arme nucleare tactice, limitând timpul în care ar putea răspunde Seulul la un atac în pregătire.

Ministerul Apărării sud-coreean a transmis că va continua să îşi consolideze capacităţile militare şi capacitatea extinsă a SUA de descurajare, inclusiv protecţia nucleară, pentru a răspunde mai bine ameninţărilor Phenianului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel