Kim Jong-Un a vorbit. Presa din Coreea de Nord anunță că liderul a adresat un 'mesaj verbal' Chinei

Tudor Curtifan / 08 mai 2020 / 09:32

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, i-a adresat un "mesaj verbal" pe tema pandemiei de coronavirus preşedintelui chinez, Xi Jinping, a anunţat vineri agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, notează AFP și Agerpres.

 
 

KCNA nu a oferit detalii despre ce înseamnă aceşti termeni şi dacă cei doi lideri şi-au vorbit direct.


Mesajul era "legat de succesul Chinei în prevenirea infecţiei de COVID-19", potrivit agenţiei de presă, şi i-a permis lui Kim Jong Un să adreseze un "salut călduros" şefului statului chinez.

Kim Jong Un şi-a făcut o reapariţie foarte remarcată la 2 mai după mai multe săptămâni de speculaţii privind starea lui de sănătate, deoarece nu a fost văzut la 15 aprilie când se sărbătoreşte evenimentul cel mai important din calendarul politic nord-coreean, ziua de naştere a fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene Kim Ir Sen.

Dacă presa internaţională a speculat în legătură cu starea lui de sănătate, chiar moartea sa, Coreea de Sud a indicat destul de repede că nu are niciun motiv să creadă aceste zvonuri.

Vineri, Coreea de Nord a lansat o diatribă împotriva vecinului său de la Sud după o serie de exerciţii militare.

"Asemenea acţiuni nesăbuite ale belicoşilor din sud reprezintă paroxismul confruntării militare ce l-ar lăsa cu gura căscată chiar şi pe stăpânul lor", a afirmat un purtător de cuvânt militar citat de KCNA. "Este o provocare gravă pe care nu o vom putea ignora niciodată şi această situaţie necesită o reacţie indispensabilă din partea noastră", a mai spus el.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy