Kievul atacă teritoriul Rusiei cu vechile rachete S-200 modificate și drone kamikaze. Loviturile au relevanță strategică, iar generalii ruși sunt presați să găsească o rezolvare

Rachete interceptoare S-200 instalate pe un lansator 5P72. Foto: Vestnik PVO.
Rachete interceptoare S-200 instalate pe un lansator 5P72. Foto: Vestnik PVO.

Structura de informații a Ministerului Apărării al Marii Britanii a declarat că atacurile cu drone și rachete pe teritoriul Rusiei sunt importante din punct de vedere strategic pentru Ucraina.

Atacurile ucrainene s-au înmulțit în ultimele săptămâni. Doar în ultimele 24 de ore, au avut loc trei atacuri aeriene pe teritoriul Federației Ruse. După atacul eșuat de la Moscova și cel care a lovit gara din Kursk, Moscova a anunțat că trei drone au fost doborâte în dimineața zilei de duminică, 20 august, deasupra regiunii Rostov. Două dintre ele au căzut pe teritoriul unității militare, după ce au fost neutralizate, spun oficialii ruși.

Raportul informațiilor britanice confirmă că strategia ucraineană are succes: „conducerea Forțelor Aeriene și Spațiale ale Federației Ruse este, cel mai probabil, sub o presiune puternică pentru a îmbunătăți apărarea aeriană în partea de vest a Rusiei”.

Dronele efectuează atacuri regulate asupra Moscovei. În plus, au devenit mai frecvente rapoartele conform cărora rachetele SA-5 GAMMON (probabil versiuni modificate de Ucraina ale rachetelor antiaeriene sovietice S-200) lovesc Rusia, se arată în raport.

Ministerul britanic al Apărării mai precizează că racheta din sistemul S-200 este o „armă din epoca sovietică cu o greutate de 7,5 tone și 11 metri lungime care era scoasă din uzul Forțelor de Apărare Aeriană ale Ucrainei”, dar „acum se pare că este folosită ca rachetă balistică” ce poate lovi ținte terestre.

„Loviturile adânci în teritoriul Federației Ruse sunt importante din punct de vedere strategic, deoarece președintele Putin a invadat Ucraina, presupunând aproape sigur că ar avea un impact direct redus asupra rușilor”, a spus serviciile de informații britanice.

De asemenea, agenția sugerează că „presiunea va fi probabil deosebit de puternică asupra șefului de stat major al Forțelor ruse, generalul-colonel Viktor Afzalov”, în timp ce „comandantul șef al Forțelor Aero-Cosmice, generalul Serhii Surovikin, este încă absent”, pentru că există suspiciunea că a fost reținut în legătură cu revolta „grupului Wagner” din iunie 2023”.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel