Kievul are „informații foarte sigure” despre o ofensivă a Rusiei în următoarele 10 zile. Gherasimov va folosi trupele cele mai pregătite (FT)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Toate informațiile converg spre o ofensivă iminentă a Federației Ruse în următoarele două săptămâni, arată FT.

După ce acum un an se lăsau greu convinse de iminența unei invazii ruse, autoritățile ucrainene nu fac aceeași greșeală de două ori și avertizează că Rusia pregătește o nouă ofensivă majoră cu scopul de a recâștiga inițiativa în război.

Rusia ar urma să lanseze noua ofensivă pe scară largă în următoarele 10 zile, scrie Financial Times, care citează un consilier al Forțelor Armate ucrainene.

Potrivit FT, Kievul a primit „informații foarte sigure” despre intenția Federației Ruse de a lansa o nouă ofensivă.

Un consilier militar ucrainean a mai spus pentru FT că ofensiva rusă va fi probabil condusă de unități de elită.

"Acestea sunt adevărate brigăzi mecanizate, chiar dacă sunt mai puțin pregătite pentru luptă decât erau la începutul războiului. Au întărit unitățile VDV (aeropurtate) și maritime. Aceștia nu sunt șoferi de autobuz și profesori de școală", a spus militarul.

Potrivit șefului administrației militare regionale Luhansk, Serhii Gaidai, o nouă ofensivă a rușilor în regiunea Luhansk poate fi așteptată oricând, după 15 februarie. Oficialul avertizează că rușii aduc tot mai multe echipamente în pădurile din zonă și ”construiesc mai multe fortificații de unde vor încerca să lanseze o ofensivă".

 

Kreminna și Lîman, primele vizate

 

Zilele trecute, Andrii Cerniak, un oficial al serviciilor de informații militare a Ucrainei (GUR), declara că Putin a ordonat forțelor sale armate să captureze tot Donețk și Luhansk până în martie.

„Am observat că forțele de ocupație ruse redistribuie grupuri de asalt, unități, arme și echipamente militare suplimentare spre est”, a spus Cerniak.

Scopul ofensivei ruse este ocuparea întregului Donbas, iar ofensiva armatei ruse ar putea începe în regiunile orașelor Kreminna și Lîman, unde inamicul concentrează forțe mari de câteva săptămâni.

În plus, FT notează că Kremlinul își consolidează forțele în sudul regiunii Donețk, desfășurând forțe suplimentare în așezările din jurul orașului Mariupol.

Publicația scrie că ocupanții ruși se grăbesc să lanseze o ofensivă înainte ca Ucraina să primească tancuri și arme occidentale.

Oleksii Reznikov, a declarat pe 5 februarie că în prezent există 12.000 de militari ruși care se antrenează în Belarus. Totuși, ISW evaluează că un atac rus sau belarus în nordul Ucrainei la începutul lui 2023 este improbabil.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel