Kievul a solicitat clarificări din partea SUA despre ”noile înțelegeri” dintre Putin și Trump privind Ucraina

Cristian Soare |
Data publicării:

Kievul a solicitat clarificări de la Washington cu privire la presupusele discuții dintre președinții SUA și ai Rusiei, Donald Trump și Vladimir Putin, la Helsinki si „noile propuneri“ pentru a rezolva situația din Donbas și Crimeea, scrie Interfax-Ucraina, citând o sursă din cercurile diplomatice.

„Ucraina a solicitat clarificări oficiale de la Washington despre presupusele discuții cu privire la “noile propuneri pentru a rezolva situația în regiunile sud-estice ale Ucrainei” de la reuniunea SUA-Rusia de la Helsinki, după cum menționează președintele rus în interviul său cu mass-media din Rusia“, – a declarat sursa.

Interlocutorul a precizat că Kievul a cerut Washingtonului să respingă în mod oficial declaratia lui Putin, în cazul neconfirmării informației.

La 16 iulie, în capitala Finlandei, au avut loc discuții între Donald Trump și Vladimir Putin

Dupa intalnirea cu Donald Trump, într-un interviu acordat presei ruse, președintele Rusiei a declarat că a ajuns a o intelegere cu Trump despre noi modalități de soluționare a situației din sud-estul Ucrainei.

„În al doilea rând … Am vorbit despre Ucraina. Există câteva idei noi cu privire la modul de a rezolva criza din sud-estul țării. Am cazut de acord să se finiseze propunerile la nivel de experți. În opinia mea, acest lucru este, de asemenea, un element pozitiv al mișcarii înainte“ – a spus Putin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel