Kadîrov spune că cecenii au cucerit primăria din Mariupol unde au înălțat steagul cecen

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Liderul republicii autonome ruse Cecenia, Ramzan Kadârov, a afirmat joi că forţele sale au cucerit primăria oraşului Mariupol, mare oraş din sud-estul Ucrainei aflat sub asediul armatei ruse, informează Agerpres, care citează AFP.

"Băieţii raportează prin radio că ei au eliberat clădirea administraţiei oraşului Mariupol şi că au înălţat acolo drapelul nostru", a declarat Kadârov pe Telegram, dând asigurări că forţele ucrainene "şi-au abandonat poziţiile".

Kadîrov a adăugat că alte unităţi ruse avansează în paralel în acest mare port în mare parte distrus de bombardamente. "Inch'Allah (cu voia lui Allah), Mariupol va fi în curând complet curăţat", a declarat el.

Ramzan Kadîrov, criticat de ONG-uri internaţionale pentru grave încălcări ale drepturilor omului care au loc în Cecenia, a anunţat pe 17 martie că o mie de voluntari ceceni sunt în drum spre Ucraina pentru a lupta acolo.

Liderul cecen, care conduce republica sa din Caucaz cu o mână de fier, a susţinut lunea trecută că se afla atunci chiar el în Ucraina, alături de forţele Moscovei, pe un aerodrom capturat lângă Kiev. Această informaţie nu a putut fi verificată din surse independente şi a fost pusă la îndoială de responsabili ucraineni.

La începutul ofensivei ruse lansate pe 24 februarie, au circulat imagini pe reţelele sociale în care era arătată o piaţă din Groznîi, capitala cecenă, plină de soldaţi care se declarau gata să plece să lupte în Ucraina, în orice clipă.

Fidel preşedintelui rus Vladimir Putin, Ramzan Kadârov dispune de miliţii aflate la ordinul său, care au fost acuzate de numeroase abuzuri comise în Cecenia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel