Kadîrov critică Armata rusă după retragerea rușinoasă, dar promite că cecenii vor recupera teritoriile și vor ajunge la Odesa

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Soldați ucraineni în timpul contraofensivei din nord-est, foto: Ministerul Apărării de la Kiev via Unian
Soldați ucraineni în timpul contraofensivei din nord-est, foto: Ministerul Apărării de la Kiev via Unian

Excentricul lider cecen Ramzan Kadîrov s-a lansat într-un atac împotriva comandanților ruși ca urmare a retragerii din Harkov, a amenințat că va lua legătura cu președintele Vladimir Putin căruia îi va dezvălui realitatea de pe front, dar încheie într-o notă optimistă și promite că cecenii vor ajunge până la Odesa.

Kadîrov a făcut aceste declarații pe canalul său de Telegram, ulterior fiind preluate de presa din Federația Rusă, printre care și Komersant.

Liderul cecen consideră că e jignitor faptul că oficialii ruși nu comentează situația din Harkov și mai ales retragerea trupelor din nord-est ca urmare a contraofensivei Ucrainei. Kadîrov spune că dacă situația nu se va schimba în următoarele zile iar „operațiunea militară specială” nu va lua o altă turnuri, va lua legătura cu conducerea Federației Ruse pentru a explica realitatea din teren.

„Nu sunt strateg în Ministerul rus al Apărării, dar s-au făcut greșefi. Când spui în față adevărul e posibil să doară, dar mie îmi place să spun adevărul”, a precizat Kdîrov, care a adăugat că dacă situația nu se va schimba „va fi obligat” să ia legătura cu Vladimir Putin.

Kadîrov a catalogat retragerea rusă din Harkov o insultă și spune că armele occidentale nu reprezintă o mare amenințare.

Kadîrov și-a încheiat intervenția cu o promisiune cu iz de jurământ: Cecenii nu doar că vor recupera teritoriile din care rușii s-au retras, dar vor ajunge până la Odesa.

Potrivit acestuia, 10.000 de ceceni sunt pregătiți să fie transferați în Ucraina.

„Eu, Ramzan Kadîrov, declar oficial că toate orașele pierdute (n.r. - de trupele ruse de ocupație) vor fi recucerite. Luptătorii ceceni sunt deja acolo, alți zece mii de luptători sunt gata să plece spre Ucraina. Vom ajunge până la Odesa în viitorul apropiat, o veți vedea”, a conchis Ramzan Kadîrov.

 

Ucraina a eliberat oficial orașul strategic Izium, din nord-est

 

1. Forțele de... (izium-armata-ucrainei_20763700.jpg)

Forțele de apărare ale Ucrainei au recucerit orașul cheie Izium. Foto: Guy Verhofstadt @Facebook

De precizat ieri noapte, citat de AFP și Agerpres, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică seara că armata sa a preluat controlul în oraşul strategic Izium, estul Ucrainei, unde Kievul a lansat o contraofensivă care a rupt liniile ruseşti.

În discursul său zilnic din cea de-a 200-a zi a conflictului, preşedintele Zelenski le-a mulţumit militarilor ucraineni care "au eliberat sute de oraşe şi sate ale noastre (...) dintre care cele mai recente sunt Balaklia, Izium şi Kupiansk".

Ucraina a anunţat că trupele sale au recucerit peste 3.000 de kilometri pătraţi de teritoriu de la trupele ruse în timpul unei contraofensive în nord-estul ţării.

 

Contraofensiva Ucrainei a spulberat frontul rus

 

Ofensiva ucraineană, în sud în Herson și mai ales în nord-est în direcția Harkov, a depășit toate așteptările.

La începutul lui septembrie, armata ucraineană a anunţat mai întâi o contraofensivă în sud, înainte de a efectua săptămâna aceasta o străpungere neaşteptată şi fulgerătoare a liniilor ruse din nord-est, în regiunea Harkov.

Zeci de localități au fost eliberate de ucraineni, inclusiv Kupiansk, o localitate-cheie aflată de câteva luni în mâinile armatei ruse, dar și Izium. Ocupantul rus a fost nevoit să se retragă pentru a evita încercuirea.

Preluarea de către Ucraina a localității Kupiansk ar putea pune o problemă serioasă Moscovei, deoarece oraşul se află pe rute de aprovizionare spre alte poziţii ruse de pe linia frontului.

Eliberarea celuilalt oraş strategic din est, Izium are loc pe fondul retragerii Armatei ruse care susține că se regrupează pentru a apăra regiunea separatistă Donețk și pentru a continua ofensiva pe direcția Donețk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel