Jumătate dintre ruşi vor ca Vladimir Putin să fie preşedinte şi după încheierea actualului mandat

S.I. Catalin |
Data publicării:

Aproximativ jumătate dintre ruşi cred că preşedintele Vladimir Putin ar trebui să se menţină la putere după ce actualul său mandat prezidenţial se va încheia în patru ani, în timp ce cealaltă jumătate consideră contrariul, arată un sondaj de opinie dat publicităţii vineri, informează dpa.

Întrebaţi într-un sondaj la nivel naţional dacă Putin ar trebui să se retragă de la conducerea Rusiei după anul 2024, circa 46% dintre respondenţi au răspuns "da", în timp ce 45% au răspuns "nu", potrivit sondajului realizat de Centrul Levada.

Vladimir Putin, 67 de ani, s-a menţinut la putere în Rusia timp de două decenii, ca preşedinte sau ca premier, fiind cel mai longeviv lider rus sau sovietic după Iosif Visarionovici Stalin, potrivit Agerpres.

Ruşii ar urma să voteze în două luni asupra unei serii întregi de amendamente la Constituţie, dintre care unele ar putea să-i permită lui Putin să păstreze o parte din putere la finalul actualului său mandat.

Un sfert dintre respondenţii la sondaj au spus că intenţionează să voteze în favoarea amendamentelor, în timp ce alţi 10% au afirmat că vor vota împotrivă. Cea mai mare parte dintre participanţii la sondaj, 37%, au declarat că intenţionează să voteze, dar sunt încă indecişi cum anume vor vota.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel