Judecător ucrainean, răpit din centrul Chișinăului. Maia Sandu cere intervenția imediată a serviciilor de informații (Video)

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Sursă foto: Maia Sandu Facebook
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Sursă foto: Maia Sandu Facebook

Judecătorul ucrainean, Nicolai Ceaus, care se află pe teritoriul Republicii Moldova unde solicită azi politic, a fost răpid din curtea unui bloc aflat chiar în centrul Chișinăului, capitala Republicii Moldova.

Incidentul a avut loc sâmbătă, 3 aprilie, în jurul prânzului. Judecătorul ucrainean este acuzat de luare de mită și a fugit în Republica Moldova din Crimeea în 2016.

Președintele Maia Sandu a transmis un mesaj pe o rețea de socializare cu privire la acest caz. Maia Sandu spune că asemenea acțiuni sunt inadmisibile și cere de urgență Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău și Serviciului de Informații și Securitate să intervină și să clarifice această „dispariție îngrijorătoare”.

„Este inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități. Judecătorul ucrainean Ceaus, care se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, și care se judecă cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic, a fost anunțat dispărut și dus într-o direcție necunoscută.

Cer acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, instituția principală responsabilă de asigurarea securității cetățenilor, și Serviciului de Informații și Securitate pentru a clarifica această dispariție îngrijorătoare a unui cetățean străin de pe teritoriul Republicii Moldova”, a transmis Maia Sandu. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel