John Kerry, primul înalt oficial al Administrației Biden care ajunge în China. Problemele climatice, tema discuțiilor

Tudor Curtifan |
Data publicării:
John Kerry, sursă foto: US Department of State
John Kerry, sursă foto: US Department of State

Emisarul american pentru schimbările climatice John Kerry se va deplasa la Shanghai în această săptămână, a anunţat Departamentul de Stat marţi, aceasta fiind prima călătorie a unui membru al administraţiei lui Joe Biden în China, relatează Agerpres, citând AFP.

Fostul şef al diplomaţiei americane se va deplasa la Shanghai şi apoi la Seul, în Coreea de Sud, între 14 şi 17 aprilie, pentru a pregăti viitorul summit virtual privind schimbările climatice al lui Joe Biden (22-23 aprilie) şi marea conferinţă COP26 de la Glasgow din noiembrie, a precizat Departamentul de Stat într-un comunicat.

"Se va axa pe discutarea combaterii schimbărilor climatice şi despre cum putem lucra cu liderii din regiune pentru a aduce sub control criza climatică", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, citată de Reuters.

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken şi un consilier al lui Joe Biden, Jake Sullivan, au salutat în martie primele discuţii "dure" dar "constructive" cu China, după două zile de întâlniri organizate în Alaska.

Fără a nega "divergenţe importante", cel mai înalt responsabil al Partidului comunist chinez pentru diplomaţie, Yang Jiechi, a salutat la rândul său o serie de discuţii "sincere, constructive şi utile".

A fost prima întâlnire faţă în faţă între SUA şi China de la venirea la Casa Albă a lui Joe Biden, pe 20 ianuarie.

De la învestitura sa, preşedintele democrat şi-a afişat intenţia de a continua pe drumul fermităţii urmat de predecesorul său republican Donald Trump faţă de China, cooperând pe de altă parte în abordarea unor provocări planetare precum criza climatică.

Joe Biden l-a invitat pe preşedintele chinez Xi Jinping la summitul virtual privind combaterea schimbărilor climatice, la care ar urma să participe 40 de lideri mondiali.

"China este un actor foarte important în chestiunea schimbărilor climatice", a declarat John Kerry în cadrul unui interviu acordat emisiunii India Today.

"Sperăm că China va participa şi va conduce" eforturile, "vrem să lucrăm cu China asupra acestei probleme", a adăugat el, deşi a recunoscut că există "divergenţe în anumite chestiuni".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel