Joe Biden, președintele SUA: Nu e nevoie ca o neînțelegere să ducă la război! Democrația în SUA nu va fi amuțită niciodată

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Joe Biden a depus jurământul și a devenit al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

În cadrul discursului său, președintele american a transmis un mesaj de unitate, unei „națiuni rănite”. Iar într-o Americă divizată, războiul nu este calea, a transmis președintele american.

„Fără unitate nu există decât amărăciune. Nu există progres, nu există națiune. Ci doar o stare de haos. Unitatea este calea pe care trebuie să mergem. Trebuie să primim acest moment iar dacă vom reuși acest lucru vă garantez că nu vom da niciodată greș. Am luptat împreună, așa că azi, în acest moment și în acest loc, haideți să o luăm de la capăt și să începem să ne ascultă, să ne vedem, să ne arătăm respect. Să stingem focul acesta care distruge totul în cale. Nu e nevoie ca o  neînțelegere să ducă la război”, a precizat Joe Biden.

Biden a lansat săgeți și după incidentele grave din 6 ianuarie, când susținătorii lui Donald Trump au luat cu asediu Capitoliu, chiar în timp ce Congresul certifica victoria sa.

„America trebuie să fie mai bună decât ceea ce vedem acum. Și cred că acest lucru se poate. Stăm în fața Capitoliului și, așa cum am mai spus înainte, în timpul Războiului Civil când uniunea era sub semnul întrebării, noi am reușit. Iată-ne aici!

Azi avem prima femeie din istoria Americii aleasă vicepreședinte! Nu îmi spuneți că lucrurile nu s-au schimbat. (...) Iată-ne aici la câteva zile după ce o mulțime a încercat să amuțească vocea poporului, să oprească democrația, să ne îndepărteze de pe acest tărâm sfânt! Nu s-a întâmplat! Nu se va întâmpla niciodată! Nici azi, nici mâine! Niciodată!”, a mai precizat Biden, care a jurat că va apăra Constituția, democrația și SUA.

"Împreună, vom scrie o istorie americană a speranţei, nu a fricii; de unitate, nu de divizare; de lumină, nu de întuneric. O poveste despre decenţă şi demnitate, dragoste şi vindecare, măreţie şi bunătate", a mai spus el.

Joe Biden s-a angajat să guverneze pentru binele public şi nu pentru puterea personală și a dat asigurări că va fi președintele tuturor americanilor, inclusiv al celor care nu l-au votat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel