Joe Biden, gafă 'taxată' de echipa lui Trump. Democratul spune că a negociat cu un lider comunist chinez, mort de peste două decenii

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Joe Biden, fostul vicepreședinte american din timpul Administrației Obama și unul din cei șase candidați democrați care se luptă să îl înfrunte pe Donald Trump în noiembrie, a făcut o nouă gafă care l-a pus într-o situație stânjenitoare peste ocean.

Prezent în Carolina de Sud, în campanie electorală pentru alegerile primare ale democraților pentru desemnarea candidatului care urmează să îl înfrunte pe Donald Trump în noiembrie, fostul vicepreședinte Joe Biden a făcut o nouă gafă.

Biden a voribt despre implicarea Administrației Obama în problema schimbărilor climatice și în Acordul de la Paris, precizând rolul important pe care el l-a avut în negocieri, pe vremea când era vicepreședintele lui Barack Obama.

 

Pentru Acordul de la Paris, semnat în 2015, Biden a negociat cu un lider comunist decedat în 1997

 

Doar că Biden a făcut o gafă majoră în momentul în care a detaliat audienței acest rol. Fostul vicepreședinte american a precizat că a purtat negocieri despre problemele climatice cu Deng Xiaoping, un fost lider comunist al Chinei care a decedat în 1997.

„Eu sunt omul care s-a întors de la o întrevedere cu Deng Xiaoping și am spus că dacă s-ar face presiuni asupra Chinei, ei ni s-ar putea alătura”, a precizat Biden, potrivit Fox News, vorbind despre Acordul de la Paris.

Gafa a fost imediat sesizată și taxată de echipa de campanie a președintelui Donald Trump. Fox News a contactat echipa de campanie a lui Joe Biden care nu a dorit să comenteze.

Deng Xiaoping a fost un lider al Partidului Comunist din China. Fără să dețină titulatura de șef de stat sau de guvern, Deng a fost liderul de facto al Chinei până în 1992. A decedat la 92 de ani, în 1997.

 

 

Acordul de la Paris privind schimbările climatice a intrat în vigoare pe data de 4 noiembrie 2016, după ce a fost ratificat de 72 de ţări, inclusiv România, care şi-a asumat reducerea cu 43% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 faţă de 2005, în sectoarele non-ETS, de exemplu transport, agricultură, construcţii şi gestiunea emisiilor din deşeuri.

Donald Trump a retras SUA din Acordul de la Paris, motivând că actul afectează ecnonomia americană și nu a fost corect negociat de Administrația Obama. Trump nu a exclus revenirea în Acord, dar sub alte condiții.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel