Joe Biden a anunțat-o pe Ursula von der Leyen că vrea să revitalizeze parteneriatul cu UE

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Preşedintele american Joe Biden
Preşedintele american Joe Biden

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că este hotărât să ''revitalizeze'' parteneriatul cu Uniunea Europeană, în cursul unei convorbiri telefonice cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează AFP.

"El a subliniat sprijinul pentru Uniunea Europeană şi angajamentul de a repara şi revitaliza parteneriatul SUA-UE", a indicat Casa Albă într-un scurt comunicat.

În cursul acestei convorbiri, cei doi lideri au convenit să suspende timp de patru luni taxele vamale pe care le aplică în contextul vechiului litigiu Boeing /Airbus.

Uniunea Europeană şi SUA au convenit să suspende suprataxele vamale în valoare de miliarde de dolari pe care le-au impus fiecare pentru produsele celeilalte părţi, relaxând o dispută care durează de 16 ani cu privire la subvenţiile acordate de SUA şi UE pentru industria lor aeronautică, transmite Agerpresc, care citează Bloomberg.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel