Jihadul Islamic a lansat o rachetă din Gaza spre sudul Israelului

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sistem de apărare antiaeriană israelian Iron Dome
Sistem de apărare antiaeriană israelian Iron Dome

O rachetă a fost lansată din Fâşia Gaza spre sudul Israelului, obligând populaţia să se refugieze în adăposturi, a informat armata israeliană, notează Agerpres care citează AFP. Incidentul a avut loc în cursul serii de ieri.

Este primul atac de acest tip după confruntările de la sfârşitul lui februarie dintre Israel şi Jihadul Islamic, a doua grupare islamistă palestiniană ca importanţă după Hamas, în enclava palestiniană sub blocadă israeliană.

"O rachetă a fost trasă din Fâşia Gaza spre civili civili israelieni din sudul Israelului", a scris armata israeliană pe contul său de Twitter.

Deocamdată nu a fost raportat niciun rănit. Armata nu a oferit mai multe detalii, dar, potrivit presei israeliene, racheta ar fi căzut pe un teren viran.

Atacul a avut loc într-un context de importante restricţii de deplasare pentru populaţia israeliană în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus.

La sfârşitul lui februarie, Jihadul Islamic a tras peste 80 de rachete în direcţia Israelului, după ce armata israeliană a ucis un combatant acuzat că a încercat să plaseze un dispozitiv exploziv în vecinătatea barierei care separă Israelul de Fâşia Gaza.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel