China acuză SUA de încălcarea normelor relaţiilor internaţionale în relaţia cu Venezuela

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ordinul preşedintelui american Donald Trump de a îngheţa activele şi conturile guvernului venezuelean reprezintă un act de "imixtiune brutală" şi o violare a normelor relaţiilor internaţionale, se arată într-o luare de poziţie a ministerului de externe de la Beijing, transmite joi Reuters.

China va continua să coopereze cu Venezuela, a declarat purtătoarea de cuvânt Hua Chunying într-un comunicat dat publicităţii în seara zilei de miercuri, în care Statele Unite sunt îndemnate să respecte dreptul internaţional şi să înceteze să semene discordie.

Declaraţia survine ca reacţie la comentariile consilierului preşedintelui american privind securitatea naţională John Bolton, care a avertizat China şi Rusia să pună capăt sprijinului acordat guvernului controversat al preşedintelui venezuelan Nicolas Maduro.

Venezuela traversează de ceva timp o gravă criză politică. În timp ce majoritatea statelor occidentale îl susţin pe liderul opoziţiei, preşedintele parlamentului de la Caracas Juan Guaido, China şi Rusia continuă să acorde sprijin preşedintelui Maduro.

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat în iunie că Beijingul va contribui la restaurarea normalităţii în Venezuela.

Relaţiile dintre China şi SUA au devenit tot mai tensionate din cauza războiului comercial în care se confruntă cele mai mari două economii ale lumii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel