Jens Stoltenberg: Uniunea Europeană nu trebuie să concureze cu NATO

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
secretarul general la NATO, Jens Stoltenberg
secretarul general la NATO, Jens Stoltenberg

Eforturile Uniunii Europene în domeniul apărării nu trebuie să concureze cu cele ale NATO, a declarat marți secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, potrivit yenisafak.

,,Am spus în repetate rânduri că eforturile U.E nu trebuie să concureze cu NATO, nu trebuie să se suprapună NATO, deoarece NATO rămâne piatra de temelie pentru securitatea europeană", a declarat Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Externe al UE.

Stoltenberg a salutat, de asemenea, nivelurile de "cooperare fără precedent" între UE și NATO.

El a adăugat că: ,,O apărare europeană puternică poate contribui la o repartizare mai echitabilă a sarcinilor în cadrul NATO".

Secretarul general a declarat că NATO și UE cooperează în domenii precum maritim, securitatea cibernetică și combaterea războiului hibride .

,,Sunt foarte încântat că NATO și UE pot colabora mult mai strâns decât au făcut-o vreodată", a declarat el.

Stoltenberg a spus că eforturile UE în domeniul apărării pot "completa" NATO, precum și sprijinul acordat dezvoltării "noilor capacități NATO" și "abordările fragmentate" ale pieței UE a apărării.

El a subliniat că geografia și banii sunt fapte care nu pot fi ignorate.

Inițiativa creării unei armate europene îi aparține Franței și Germaniei. Declarații în acest sens au fost făcute în ultima perioadă de cancelarul Angela Merkel și președintele Emanuel Macron.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel