Jens Stoltenberg: Talibanii trebuie să respecte acordul de pace sau NATO va rămâne în Afganistan

Eduard Pascu |
Data publicării:
Secretarul General al Alianţei Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg
Secretarul General al Alianţei Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le-a cerut miercuri talibanilor să-şi onoreze angajamentele pe care şi le-au luat în acordul cu SUA, adăugând că acestea reprezintă o precondiţie pentru începerea retragerii Alianţei Nord-Atlantice din Afganistan, relatează DPA.

Acordul de pace este o "oportunitate pentru a începe negocierile între afgani şi a ajunge la o pace sustenabilă". "Pentru a profita de această oportunitate, talibanii trebuie să-şi onoreze angajamentele", a spus Stoltenberg în cadrul unei conferinţe de presă de la Zagreb alături de prim-ministrul croat Andrej Plenkovic.

"Trebuie să vedem o reducere a violenţelor şi să evităm subminarea acordurilor", a adăugat el. "Ne vom reduce prezenţa doar dacă talibanii aderă la acordul pe care l-au semnat", a spus Stoltenberg, transmite Agerpres.

"Suntem gata să o reducem dacă talibanii respectă condiţiile din acord", a mai spus secretarul general al NATO, subliniind că Alianţa Nord-Atlantică nu se va grăbi cu plecarea din Afganistan.

Vezi și: NATO vrea să-şi reducă masiv prezenţa în Afganistan

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel