Jens Stoltenberg: Talibanii trebuie să respecte acordul de pace sau NATO va rămâne în Afganistan

Eduard Pascu / 04 Martie 2020 / 18:57
Secretarul General al Alianţei Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg
Secretarul General al Alianţei Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le-a cerut miercuri talibanilor să-şi onoreze angajamentele pe care şi le-au luat în acordul cu SUA, adăugând că acestea reprezintă o precondiţie pentru începerea retragerii Alianţei Nord-Atlantice din Afganistan, relatează DPA.

Acordul de pace este o "oportunitate pentru a începe negocierile între afgani şi a ajunge la o pace sustenabilă". "Pentru a profita de această oportunitate, talibanii trebuie să-şi onoreze angajamentele", a spus Stoltenberg în cadrul unei conferinţe de presă de la Zagreb alături de prim-ministrul croat Andrej Plenkovic.

"Trebuie să vedem o reducere a violenţelor şi să evităm subminarea acordurilor", a adăugat el. "Ne vom reduce prezenţa doar dacă talibanii aderă la acordul pe care l-au semnat", a spus Stoltenberg, transmite Agerpres.

"Suntem gata să o reducem dacă talibanii respectă condiţiile din acord", a mai spus secretarul general al NATO, subliniind că Alianţa Nord-Atlantică nu se va grăbi cu plecarea din Afganistan.

Vezi și: NATO vrea să-şi reducă masiv prezenţa în Afganistan

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy