Jens Stoltenberg: NATO va sprijini Libia în domeniul militar şi cel al securităţii

S.I. Catalin |
Data publicării:

NATO este pregătită să ajute Libia să-și reconstruiască instituțiile militare și de securitate, a declarat secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, într-o întâlnire marți cu premierul libian Fayez Serraj, potrivit The Libya Observator.

Stoltenberg s-a exprimat în cadrul unei întâlniri la sediul NATO din Bruxelles cu premierul libian Fayez Serraj, susţinut de ONU. Cei doi oficiali au discutat despre evoluţiile politice şi din domeniul securităţii din Libia.

Potrivit unui comunicat difuzat de biroul de presă al premierului libian, Stoltenberg a afirmat că NATO sprijină eforturile întreprinse de către emisarul ONU pentru Libia Ghassan Salame pentru a se ajunge la o soluţie la criza libiană.

,,Premierul (libian) a subliniat importanţa coordonării şi a cooperării în domeniul militar şi cel al securităţii între Libia şi NATO'' în ce priveşte ''securitatea frontierelor şi lupta împotriva terorismului'', se afirmă în comunicat.

Serviciile de securitate libiene se străduiesc să instruiască şi să-şi echipeze personalul în contextul unor tulburări ce durează de ani de zile în ţară. 

Anterior marți, Al-Sirraj sa întâlnit cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene (UE) pentru afaceri externe, Federica Mogherini, pentru a discuta despre securitate, imigrație ilegală, probleme economice și alte probleme de interes comun.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel