Jens Stoltenberg: NATO va răspunde oricărui atac împotriva Poloniei sau a ţărilor baltice

Eduard Pascu |
Data publicării:

NATO va răspunde oricărui atac împotriva Poloniei sau a ţărilor baltice, a declarat secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, într-un interviu apărut marţi în mai multe publicaţii europene, înaintea summitului de la Londra, transmite Reuters, anunță Agerpres.

'Prin prezenţa forţelor NATO în Polonia şi în ţările baltice, trimitem Rusiei un semnal foarte puternic: dacă va exista un atac asupra Poloniei sau a statelor baltice, întreaga alianţă va răspunde', a subliniat secretarul general.

În interviul acordat publicaţiilor Rzeczpospolita (Polonia), Suddeutsche Zeitung (Germania) şi El Pais (Spania), Stoltenberg a subliniat că NATO nu are inamici, dar va răspunde atunci când va fi necesar.

SUA au cerut Turciei să sprijine un plan de apărare al NATO pentru statele baltice şi Polonia. Turcia a refuzat însă până acum, afirmând că Alianţa ar trebui să-i acorde mai multă susţinere politică în lupta împotriva miliţiilor kurde din Siria.

În acelaşi interviu, Jens Stoltenberg a mai spus că nu se opune unei politici de apărare mai puternice a Uniunii Europene, însă, în opinia sa, este lipsit de sens ca prin aceasta să se încerce înlocuirea NATO.

Vezi și: Turcia testează sistemul rusesc S-400 cu avioane F-16 și blochează planurile defensive ale NATO pentru țările baltice

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel