Japonia va trimite un distrugător și aeronave P-3C în Orientul Mijlociu

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Marina japoneză, Aeronavă de patrulare niponă P-3C Orion
Marina japoneză, Aeronavă de patrulare niponă P-3C Orion

Japonia va trimite o navă militară şi două avioane de patrulă pentru a contribui la protejarea căilor maritime în Orientul Mijlociu, de importanţă strategică pentru transportul petrolului. Totuși, Japonia nu se alătură unei coaliţii conduse de Statele Unite în regiune.

Vor fi trimise un distrugător şi câteva aeronave de patrulă maritimă P-3C, a precizat vineri purtătorul de cuvânt al executivului japonez, Yoshihide Suga.

"Aceasta este o misiune care vizează garantarea păcii şi stabilităţii în Orientul Mijlociu precum şi asigurarea securităţii navelor care efectuează un transport pentru Japonia", a subliniat Yoshihide Suga, menţionând că 90% din importurile de petrol ale ţării sale provin din regiune, informează Agerpres.

Această decizie survine după atacurile din acest an împotriva unor petroliere în Golf, între care o navă japoneză, precum şi împotriva unor instalaţii petroliere saudite.

Washingtonul, alături de alte state occidentale şi Arabia Saudită acuză Teheranul de aceste atacuri, care neagă orice implicare.

Tensiunile în Orientul Mijlociu s-au accentuat de la începutul acestui an. Iranul a fost acuzat că a minat mai multe petroliere în largul Arabiei Saudite şi al Emiratelor Arabe Unite şi ulterior că a atacat sau sechestrat nave în apropierea strâmtorii Ormuz.

Activităţile de patrulare ale forţelor japoneze nu se vor desfăşura în această strâmtoare care este tranzitată de o mare parte a petrolului din întreaga lume şi în care acţionează o coaliţie condusă de SUA, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel