Japonia va participa pentru prima dată la exercițiul naval Sea Breeze, desfăşurat în Marea Neagră

S.I. Catalin |
Data publicării:
Marina japoneză, Aeronavă de patrulare niponă P-3C Orion
Marina japoneză, Aeronavă de patrulare niponă P-3C Orion

Pentru prima dată, Forţele de Autoapărare Japoneze (JSDF) vor participa anul acesta la exercițiul naval Sea Breeze 2020, organizat de Forțele Navale Ucrainene în Marea Neagră, a precizat Ministerul ucrainean al Apărării pe site-ul său oficial.

Miercuri, 5 februarie, ministrul ucrainean al Apărării, Andriy Zahorodniuk, s-a întâlnit cu Jiro Hiroe, directorul unuia dintre departamentele comandamentului forțelor terestre japoneze.

Sea Breeze este un exerciţiu militar naval multinaţional, organizat anul de Forţele Navale Ucrainene şi desfăşurat în Marea Neagră.

În cadrul reuniunii, părțile au convenit ca trupele japoneze să participe la exercițiul Breeze Sea din acest an. Ministerul ucrainean al Apărării a subliniat că participarea Japoniei la acest exerciţiu este un factor important pentru cooperarea militară dintre cele două țări.

Ministrul adjunct al apărării din Ucrainei, Alina Frolova, le-a vorbit oficialior japonezi despre evoluția operațiunii forțelor comune în Donbas.

,,Delegația japoneză a fost, de asemenea, informată despre militarizarea peninsulei Crimeea ocupată de Rusia, precum și despre actele destabilizatoare pe care această țară le comite în în Marea Azov și Marea Neagră", a informat Ministerul ucrainean al Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel