Japonia va amplasa un sistem antirachetă la 110 km de Taiwan

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Japonia a anunțat că va desfășura o unitate de apărare sol-aer pe insula Yonaguni, situată în apropiere de Taiwan.

Ministerul Apărării al Japoniei va desfăşura o unitate de apărare antirachete sol-aer pe insula Yonaguni, cea mai vestică a arhipelagului nipon, situată la circa 110 km de Taiwan, a transmis marţi agenţia japoneză Jiji News, preluată de Reuters.

Această desfăşurare face parte din planul de extindere a unei tabere a forţelor terestre de autoapărare pe insula Yonaguni, din prefectura Okinawa, pentru a întări apărarea insulelor sud-vestice ale Japoniei, a afirmat purtătorul de cuvânt al ministerului, Takeshi Aoki, citat de agenţia Jiji.

Desfășurarea este menită să consolideze apărarea Insulelor Nansei, inclusiv a Yonaguni, deoarece China își intensifică presiunea militară asupra Taiwanului, au declarat mai multe  surse, pentru agenția de presă japoneză.

Planul bugetar al ministerului pentru anul fiscal 2023 a inclus costurile pentru achiziționarea unui teren de 18 de hectare, pentru a construi facilitățile necesare sistemului de rachete, inclusiv un depozit de muniție.

La baza militară Yonaguni, înființată în 2016, sunt dislocați, în prezent, aproximativ 200 de membri ai forțelor terestre și aeriene japoneze, însărcinați cu monitorizarea activităților navelor și aeronavelor din zonă, arată publicația Nippon, care citează Jiji.

 

Japonia crește substanțial bugetul alocat apărării



Japonia a dezvăluit în această lună planul celei mai mari întăriri militare de după al Doilea Război Mondial, prevăzând un buget de 320 miliarde de dolari pe următorii cinci ani, inclusiv pentru rachete capabile să lovească teritoriul chinez, în contextul în care tensiunile regionale şi invazia rusă în Ucraina alimentează temerile de război, adaugă Reuters. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel