Japonia ia în serios amenințarea chineză: Achiziția de rachete Tomahawk, grăbită cu aproape doi ani

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Racheta Tomahawk, raytheon
Racheta Tomahawk, raytheon

Nu mai e niciun fel de dubiu cu privire la direcția din care vine pericolul pe termen mediu, iar graba Japoniei spune multe despre cât de reală este amenințarea chineză.

 

Ministrul japonez al Apărării, Minoru Kihara, a discutat cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, despre accelerarea achiziției de rachete de croazieră Tomahawk până în 2025, scrie Reuters.

Rachetele Tomahawk pot zbura pe o distanță de peste 1.000 km, având astfel o rază de acțiune suficientă pentrulovi teritoriul Chinei, în eventualitatea în care marele vecin asiatic s-ar gândi să atace ținte japoneze

Kihara a declarat că planul inițial era să achiziționeze rachetele în 2026 și 2027, dar au decis să grăbească procesul, începând din 2025. Acest anunț a fost făcut în timpul primei sale vizite la Washington de când a fost numit în funcție de prim-ministrul Fumio Kishida, într-o remaniere a cabinetului lună trecută.

Kihara a menționat că se așteaptă ca guvernul SUA să ia măsurile necesare pentru aprobarea achiziției, deși a exprimat îngrijorări legate de tulburările recente din Congresul SUA, legate de buget, care au amenințat cu închiderea guvernului.

Japonia intenționează să cumpere 400 de rachete Tomahawk, alocând 1,6 miliarde de dolari pentru această achiziție, ca parte a unei mari acumulări militare după al Doilea Război Mondial. Cu toate acestea, se consideră puțin probabil ca vânzarea către Japonia să întâmpine dificultăți de supraveghere din partea Congresului SUA, având în vedere statutul Japoniei ca aliat major al SUA în producția și achiziționarea de arme avansate.

Kihara a subliniat că Japonia dezvoltă propriile rachete stand-off pentru capacități de contraatac, dar acest proces va dura ceva timp, motiv pentru care au decis să achiziționeze rachetele Tomahawk.

Scopul Japoniei este de a avea capacitatea de a lovi ținte situate departe de țara sa pentru a descuraja potențialii adversari, inclusiv China, să atace.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel