Japonia cumpără două echipamente Aegis Ashore împotriva rachetelor balistice

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Japonia (MoD) a atribuit companiei Lockheed Martin un contract pentru producția și furnizarea a două seturi de antene Radar Solid State (SSR) pentru cele două sisteme de apărare împotriva rachetelor balistice Aegis Ashore (BMD), transmite Jane.

Tokyo intenționează să implementeze cele două sisteme de apărare Aegis Ashore împotriva rachetelor balistice până în 2023 pentru combate amenințările regionale care sunt în continuă creștere.

Într-o declarație din 20 noiembrie, Lockheed Martin a spus că sistemul Aegis Ashore pentru Japonia va integra radarul SSR. Sistemul AN / SPY-7 (V) 1 „poate detecta, urmări și lovi rachete balistice de ultimă generație; are o rază mai lungă de detectare și mai sensibilă decât varianta tradițională SPY-1 Aegis Ashore. De asemenea poate lurmări și lovi simultan mai multe rachete trase concomitent către zone diferite aflate în raza de acțiune a radarului”.

Vezi și: Japonia vrea să cumpere sistemul Aegis pentru a echipa cele opt distrugătoare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel